Μενού
  • Α-
  • Α+

Είναι, ίσως, οι τελευταίες ημέρες που ζούμε την ημέρα της μαρμότας, μιας και από την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν τα πρώτα δειλά βήματα προς μια μερική κανονικότητα. Η καραντίνα έφερε πολλές δυσκολίες, έντονο καθημερινό άγχος, αλλά και αρκετό ελεύθερο χρόνο για να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας, την υγεία και την ψυχαγωγία μας.

Από τη Δήμητρα Πραντάλου

Αναμφίβολα το Netflix έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην “επιβίωσή” μας, ωστόσο ο χρόνος για ανάγνωση ήταν το πολυτιμότερο αγαθό που κερδίσαμε. Ταξιδέψαμε με τις σελίδες των βιβλίων και γίναμε κομμάτι της ιστορίας τους. Νιώσαμε αυτή την αχόρταγη όρεξη να διαβάζουμε καθημερινά και μπήκαμε στο τρυπάκι να εξιχνιάσουμε υποθέσεις από σύγχρονα crime novels που έχουν γίνει πια πιο σύνθετα, και ταυτόχρονα, πιο εθιστικά.

Τόσο εθιστικά που θα μπορούσαν κάλλιστα να μεταφερθούν στην μικρή ή μεγάλη οθόνη, ακόμα κι αν τα βιβλία θα είναι πάντα καλύτερα από την προσαρμογή τους σε ταινία. Παρ΄όλα αυτά, τα ακόλουθα θα είχαν τρομερό ενδιαφέρον για την έβδομη τέχνη, πράγμα που σημαίνει ότι η ανάγνωσή τους είναι απαραίτητη.

Ένα χαμένο παιδί, μια ύποπτη δολοφονία στο στρατόπεδο 1033, ένας κρεμασμένος επενδυτής στο πεδίο λάβας του Γκάλγκαχρον, ένα διαμέρισμα στο Παρίσι ιδανικό για κρησφύγετο και μια αυτοκτονία ενός επιχειρηματία, είναι όσα προτείνουμε να διαβάσεις, ιδανικά για να βγάλεις τον ντετέκτιβ που κρύβεις μέσα σου.

Χαμένο Παιδί - Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Η ιστορία ακολουθεί τη Σάμι Γουέντ, που εξαφανίστηκε σε βρεφική ηλικία στο Μάνσον του Κεντάκι, διχάζοντας την οικογένειά της και παράλληλα, την τοπική και βαθιά θρησκευόμενη κοινωνία. 28 χρόνια μετά, μία φωτογράφος στην Αυστραλία έρχεται αντιμέτωπη με μια σκληρή αλήθεια.

Βρείτε το βιβλίο εδώ.

Ένα Τραγούδι για Δύσκολους Καιρούς - Εκδόσεις Μεταίχμιο

Η ύποπτη δολοφονία με πολλούς πιθανούς δολοφόνους συναντά τον συνδυασμό της σκοτεινής διάθεσης και του αστείρευτου χιούμορ του ήρωα, τοποθετώντας το αστυνομικό μυθιστόρημα πολύ ψηλά στη λίστα των κορυφαίων.

Βρείτε το βιβλίο εδώ.

Τόπος Εκτέλεσης - Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ένας δολοφονημένος εντοπίζεται σε ένα ιστορικό τουριστικό μνημείο, έξω από το Ρέικιαβικ. Το κουβάρι του μυστηρίου ξετυλίγεται όταν μια ιστορία βίας, δικαίωσης και εκδίκησης έρχεται στο προσκήνιο.

Βρείτε το βιβλίο εδώ.

Ένα Διαμέρισμα στο Παρίσι - Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Έγκλημα, μυστήριο, τέχνη και μοναξιά ενώνονται σαν κομμάτια του παζλ και συνθέτουν το αστυνομικό μυθιστόρημα που έγινε παγκόσμιο best seller. Σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι, ιδανικό για απομόνωση, βρίσκουν καταφύγιο μια πρώην αστυνομικός και Αμερικανός συγγραφέας. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν ένα κυνήγι χαμένων έργων τέχνης, που ανήκουν στον προηγούμενο ιδιοκτήτη του διαμερίσματος.

Βρείτε το βιβλίο εδώ.

Λόγια Νεκρών - Εκδόσεις Μεταίχμιο

Η αυτοκτονία ενός επιχειρηματία στέκεται αφορμή για να αναστατωθεί η τοπική κοινωνία στο Μπέλφαστ και να αποκαλυφθούν μυστικά της. Η αρχιεπιθεωρήτρια της αστυνομίας που αναλαμβάνει την εξιχνίαση της υπόθεσης παρασύρεται σε ένα βούρκο που είναι αδύνατο να διαφύγει, με αποτέλεσμα να επηρεάσει την οικογένεια της και την προσωπική της ευτυχία.

Βρείτε το βιβλίο εδώ.

Οι Φόνοι του Νυχτολούλουδου - Εκδόσεις Διόπτρα

Μια πρώην εκδότρια κάνει στροφή στην καριέρα της, φεύγει από την Αγγλία και μετακομίζει σε ένα ελληνικό νησί, ανοίγοντας ξενοδοχείο που ήταν το όνειρό της. Η, μέχρι πρότινος, όμορφη ζωή της θα αλλάξει άρδην, όταν ένας φόνος που διαπράχθηκε στο ίδιο ξενοδοχείο θα της κεντρίσει το ενδιαφέρον και θα ζωντανέψει το συγγραφικό της ταλέντο και μια εξαφάνιση θα την οδηγήσουν ξανά στον τόπο καταγωγής της για να μάθει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Βρείτε το βιβλίο εδώ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA