Μενού
  • Α-
  • Α+

Πάνω σε ένα χειρόγραφο του Δάντη, του συγγραφέα της Θείας Κωμωδίας, έπεσε μια καλόγρια από τη Φλωρεντία της Ιταλίας, η οποία ήταν ερευνήτρια και διδάσκουσα σε πανεπιστήμιο στο Νιού Τζέρσει, πριν γίνει μοναχή.Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι μέχρι τώρα ποτέ δεν είχε ανακαλυφθεί χειρόγραφό του.

Διαβάστε ακόμα:Μπανγκλαντές - Χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν για να δουν μία αγελάδα «μινιατούρα»

Η καλόγρια αναφέρει ότι το βρήκε κατά την ενδελεχή της έρευνα σε δύο βιβλιοθήκες.  Η γυναίκα μελετά τον Μπρουνέτο Λατίνι, έναν Ιταλό λόγιο και φιλόσοφο, μαθητής του οποίου ήταν ο Δάντης. Όπως είπε, έψαχνε βιβλία που έχουν γράψει μαθητές του Μπρουνέτο Λατίνι και έπεσε πάνω σε αυτό.

Σύμφωνα με τη Daily Μail, η μοναχή υποστηρίζει ότι το χειρόγραφο μοιάζει να έχει γραφτεί από παιδί σχολικής ηλικίας. Είναι γραμμένο στη διάλεκτο της Τοσκάνης.Το χειρόγραφο «ρίχνει φως» στις ιδέες και στην οπτική του Δάντη, οι οποίες αποτυπώθηκαν αργότερα στη «Θεία Κωμωδία». Η «Θεία Κωμωδία» διδάσκεται σε όλα τα σχολεία της Ιταλίας και αποτελεί ένα βιβίο – σημείο αναφοράς για την ιταλική λογοτεχνία και φιλοσοφία.

Ο Δάντης επηρεάστηκε βαθιά από τον Μπρουνέτο Λατίνι, οποίος τρόπον τινά είχε το ρόλο του πατέρα του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA