ΒΙΒΛΙΟ
19/01/2022 03:54

Χρήστος Χωμενίδης: Η κακότητα στα social media εξελίσσεται, σε μεγάλο βαθμό, σε κυνήγι μαγισσών

Γνωστός για τον χειμαρρώδη λόγο ο Χρήστος Χωμενίδης, εμφανίστηκε στην ΕΡΤ και μίλησε, μεταξύ άλλων, για τα social media αλλά και για την πολιτική δηλώνοντας ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να πολιτευτεί ποτέ

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Χρήστος Χωμενίδης: Η κακότητα στα social media εξελίσσεται, σε μεγάλο βαθμό, σε κυνήγι μαγισσών
Πηγή: ΕΡΤ
Ανάγνωση:

Καλεσμένος του Θοδωρή Βαμβακάρη και του Τάκη Γιαννούτσου στην εκπομπή της ΕΡΤ «Αυτός και ο Άλλος» βρέθηκε ο γνωστός συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης και εκεί μίλησε μεταξύ άλλων τόσο για τα social media όσο και για τη σχέση του με την πολιτική.

«Υπάρχει μία δυσπιστία και μία κακότης στις μέρες μας η οποία ενισχύεται από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που μου προκαλεί πανικό. Εξελίσσεται σε μεγάλο βαθμό σε κυνήγι μαγισσών. Παράδειγμα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιάνονται εγκληματούντες και τιμωρούνται δικαίως. Δεν θεωρείται πλέον κεκτημένο δικαίωμα κάποιου να απλώνει τα χέρια του ή να κακοποιεί ή να προσβάλει ανθρώπους. Αλλάζει η νοοτροπία και αυτό είναι σημαντικό. Από την άλλη ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένη με καλές προθέσεις υπάρχουν άνθρωποι που τους παίρνει η μπάλα χωρίς λόγο. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο Woody Allen που έχει κατηγορηθεί για τα μύρια όσα από τη Mia Farrow αθωωθεί σε όλες τις δίκες και όμως δεν μπορεί να γυρίσει ταινία» τόνισε ο Χρήστος Χωμενίδης και πρόσθεσε:

Video Loading...

«Εχώ γράψει λόγο για πολιτικό αλλά ήμουν μικρούλης και πίστευα και στην ατζέντα του. Το 2004. Δεν έχει σημασία ποιός ηταν. Ο καλλιτέχνης πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στον εναγκαλισμό του με την εξουσία. Η πολιτική εξουσία έχει μια τάση να αγκαλιάζει τον καλλιτέχνη. Ο καλλιτέχνης θα πρέπει να ρίχνει μερικές αγκωνίτσες. Έχω βγάλει πολιτικό λόγο. Έχω γράψει πολιτικά άρθρα αλλά δεν πρόκειται ποτέ να είμαι υποψήφιος για κανένα αξίωμα γιατί φέρω το ανώτατο αξίωμα αυτό του ενεργού πολίτη. Είναι αδιέξοδο και απονενοημένο να παίρνεις αγάπη από τον κόσμο επειδή κάνεις κάτι που του αρέσει και να το κάνεις αυτό ψήφους. Μου έχουν κάνει πρόταση από κόμματα για να κατέβω στις εκλογές αλλά δεν πρόκειται».

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
SOCIAL MEDIA ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΜΕΝΙΔΗΣ ΕΡΤ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ