Διεθνή

Τα 10 ψηλότερα κτήρια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στη χώρα του αμερικάνικου ονείρου και των ευκαιριών, το μέγεθος έχει σημασία. Τα κτήρια εκεί φτάνουν έως τον ουρανό και εντυπωσιάζουν με τις κολοσιαίες διαστάσεις τους.

Ποιοι είναι όμως οι ψηλότεροι ουρανοξύστες στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και σε τι ύψος φτάνουν;

Δείτε στην παρακάτω λίστα τα 10 ψηλότερα κτήρια στις ΗΠΑ και νιώστε, έστω και για λίγο, ότι βρίσκεστε στη χώρα της ευκαιρίας.
 

10
Bank of America Plaza – Ατλάντα

Σε ύψος 318 μέτρων η χρυσή λόγχη του ουρανοξύστη τρυπά τους αιθέρες, δίνοντας μια αίσθηση πολυτέλειας αφού είναι καλυμμένη με χρυσό 23 καρατίων.
 

Προηγούμενο
Επόμενο
9
New York Times Tower – Νέα Υόρκη

Οι επισκέπτες αυτού του ουρανοξύστη των 318 μέτρων θα αισθανθούν τα στομάχια τους να φτάνουν στα πόδια τους όταν θα χρησιμοποιήσουν τους ανελκυστήρες, μιας κι αυτοί ανεβαίνουν με ταχύτητα 478 μέτρων το λεπτό.
 

Προηγούμενο
Επόμενο
8
Chrysler Building, Νέα Υόρκη

Οι επισκέπτες αυτού του κολοσσού των 318 μέτρων μπορούν να εισέλθουν στο κτήριο κατευθείαν από το μετρό και παίρνοντας το ασανσέρ να απολαύσουν τη θέα της πόλης από το παρατηρητήριο στην κορφή του.
 

Προηγούμενο
Επόμενο
7
John Hancock Center – Σικάγο

Τα 343 μέτρα του από γκρίζο ατσάλι κυριαρχούν στο αστικό τοπίο, μετατρέποντάς το σε σημείο αναφοράς στην πόλη του Σικάγο.
 

Προηγούμενο
Επόμενο
6
AON CENTER – Σικάγο

Με ύψος 346 μέτρα αποτελεί ένα από τα σύμβολα του Σικάγο, αλλά η φήμη του οφείλεται και στους λαγούς που φτιάχνουν τις φωλιές τους στους κήπους του.
 

Προηγούμενο
Επόμενο
5
Bank of America Tower – Νέα Υόρκη

Παρά τα 365 μέτρα του, πρόκειται για ένα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Κάθε χρόνο εξοικονομούνται 37 εκατ. λίτρα νερό.
 

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Empire State Building - Νέα Υόρκη

Καθώς υψώνεται 381 μέτρα πάνω από το Μανχάταν, αυτό το εμβληματικό κτήριο της Art Deco περιόδου αποτελεί ένα από τα σύμβολα της Νέας Υόρκης.
 

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Trump International Hotel & Tower – Σικάγο

Με τα 339 δωμάτια και σουίτες του οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν την εκπληκτική θέα από τα παράθυρά του.
 

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Willis Tower – Σικάγο 

Με τα 412 μέτρα του αποτελεί τη βασική τουριστική ατραξιόν της πόλης.
 

Προηγούμενο
Επόμενο
1
One World Trade Center – Νέα Υόρκη

Αυτό το κτήριο 541 μέτρων αποκατέστησε τη μνήμη των θυμάτων της 11/9 2001 και ταυτόχρονα έγινε η ψηλότερη κατασκευή στο δυτικό ημισφαίριο.
 

Προηγούμενο