Μενού
  • Α-
  • Α+

Όπως καταγγέλλει με ανάρτησή του ο Αμντουλάχ Μποζκούρτ, αυτοεξόριστος στη Σουηδία Τούρκος δημοσιογράφος, ο οποίος αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα Nordic Monitor, μέσω της οποίας ασκεί έντονη κριτική στο κυβερνών κόμμα AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης), αλλά και στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δέχθηκε απειλές από σύμβουλο του Τούρκου προέδρου.

Συγκεκριμένα ο σύμβουλος Ασφαλείας και Εξωτερικής Πολιτικής, Μεσούτ Χακί Τσασίν σε τοποθέτησή του στο φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό δίκτυο CNNTurk στις 15 Ιανουαρίου, απείλησε τον Αμντουλάχ Μποζκούρτ ότι η Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών θα τον εντοπίσει και θα τον ταΐσει στα ψάρια.

Μάλιστα ο 65χρονος καθηγητής έγραψε και στο Twitter προκειμένου να εντοπίσει που βρίσκεται ο δημοσιογράφος, το Twitter όμως δεν απάντησε στις πληροφορίες που ζήτησε ο Τσασίν.

«Έγραψα στο Twitter και του ζήτησα να εντοπίσει αυτό το άτομο (τον δημοσιογράφο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ). Το Twitter ούτε απάντησε, ούτε έκανε τίποτε άλλο. Αλλά αυτές οι ενέργειες του  Τwitter, χρησιμοποιώντας εμένα και αυτό το κανάλι (εννοεί το CNN Turk) στρέφονται ενάντια στο τουρκικό έθνος. Που είναι ο ένοχος για όλα αυτά; Μάθαμε ότι είναι στη Στοκχόλμη, στη Σουηδία. Αλλά η Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ) θα τον βρει. Σας λέω το εξής. Δεν ξέρω αν η ΜΙΤ τον ταΐσει στα ψάρια ή στους καρχαρίες, αλλά οι προδότες πάντοτε κάποια μέρα παίρνουν την τιμωρία τους», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Τσασίν.

https://twitter.com/nordicmonitor/status/1352056789920055299?ref_src=twsrc^tfw

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μποζκούρτ δέχεται απειλές από φιλοκυβερνητικά στελέχη, τον Δεκέμβριο του 2016 ο Τζεμ Κιουτσούκ, ένας προπαγανδιστής με στενούς δεσμούς με τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, είχε καλέσει την MIT, να δολοφονήσει τον Μποζκούρτ, λέγοντας ότι η τουρκική κυβέρνηση γνωρίζει τη διεύθυνσή του.

Ο Μποζκούρτ δηλώνει ότι τέτοιου είδους απειλές προς τον ίδιο και μέλη της οικογένειας του, δεν του είναι άγνωστες και συνήθως προέρχονται από ανώνυμους χρήστες είτε μέσω των social media, είτε μέσω e-mail.

Μάλιστα στις 24 Σεπτεμβρίου του 2020, ο Μποζκούρτ δέχθηκε επίθεση κοντά στο σπίτι του στη Στοκχόλμη από τρεις αγνώστους οι οποίοι τον κλωτσούσαν και τον γρονθοκοπούσαν ενώ βρισκόταν στο έδαφος. Ο δημοσιογράφος έφερε σκισίματα και μώλωπες στο πρόσωπο, στους βραχίονες και στα πόδια, τα οποία του τα περιποιήθηκαν στο νοσοκομείο. Για την επίθεση η αστυνομία της Σουηδίας ξεκίνησε έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με πληροφορίες από Nordic Monitor

Διαβάστε Ακόμα:

Nordic Monitor: Πώς ο Ερντογάν σταμάτησε έρευνα σε βάρος του ηγέτη της Αλ Κάιντα στην Τουρκία

Nordic Monitor: Πώς η κυβέρνηση Ερντογάν και το δικαστικό σύστημα στην Τουρκία δείχνουν ανοχή στους τζιχαντιστές

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA