Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με το OPEN, οι τιμές των εμβολίων στο «dark web» ξεκινούν από τα 80 και φτάνουν τα 800 ευρώ. Η πληρωμή γίνεται μέσω κρυπτονομισμάτων.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση εγκληματιών που εμφανίζονται στο «dark web» ως επιστημονικό προσωπικό από τη Γουχάν της Κίνας, υποστηρίζοντας πως διαθέτουν το «καλύτερο εμβόλιο» και έχουν βρει την αποτελεσματικότερη θεραπεία για την COVID-19.

«Ακόμη και ο τρόπος διακίνησής τους δεν πληροί τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που πρέπει να έχει ένα κανονικό φάρμακο, ένα νόμιμο φάρμακο, ένα εγκεκριμένο φάρμακο. Οπότε αυτό καταλαβαίνετε ότι μπορεί αν βάλει σε διακινδύνευση τη δημόσια υγεία», σημείωσε στο OPEN ο Γιώργος Παπαπροδρόμου, ειδικός σε θέματα αντιμετώπισης κυβερνοεγκλήματος.

Οι συλλήψεις των κακοποιών του «dark web» είναι μία δύσκολη υπόθεση, ενώ ο εντοπισμός τους τις περισσότερες γίνεται φορές στο πλαίσιο διεθνών αναζητήσεων και διακρατικών συνεργασιών ασφαλείας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA