Μενού
  • Α-
  • Α+

Η εταιρία παροχής εξοπλισμού και προγραμμάτων ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, Dominion Voting Systems, κατέθεσε τη Δευτέρα αγωγή κατά του πρώην του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι, κατηγορώντας τον για διασπορά πλήθους συκοφαντικών δηλώσεων σχετικά με την εταιρία, στην αποτυχημένη προσπάθεια του να βοηθήσει τον Ντόναλντ Τραμπ ν’ αποδείξει ότι υπήρξε νοθεία στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

Η εταιρία ζητά 1.3 δισεκατομμύρια δολάρια για ζημίες για αυτό που αποκαλεί «viral εκστρατεία παραπληροφόρησης», υποστηρίζοντας ότι ο Τζουλιάνι απήγγειλε κακόβουλες και ψευδείς κατηγορίες σε βάρος της Dominion, όπως ότι πραγματοποίησε απάτη σχετικά με τις ψήφους και ότι έφτιαξε το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Για την Dominion, της οποίας οι επιχειρήσεις περιλαμβάνουν τη δημιουργία και παροχή εκλογικών συστημάτων για εκλογές, δεν υπάρχουν κατηγορίες που θα μπορούσαν να πλήξουν περισσότερο την επιχείρηση ή ν’ αμφισβητήσουν την εντιμότητα, την ηθική, την ειλικρίνεια και την οικονομική φερεγγυότητα της εταιρίας», αναφέρεται στην αγωγή των 107 σελίδων που αναγνώστηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον.

Η Dominion κατηγορεί τον Τζουλιάνι για συνεχείς ψευδείς και συκοφαντικές δηλώσεις σχετικά με την εταιρία και ότι «πείραξε» το εκλογικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020, χειραγωγώντας ψήφους ακόμα και αφότου ανεξάρτητοι έλεγχοι και καταμέτρηση ψήφων με το χέρι διέψευσαν τους ισχυρισμούς του.

Επίσης η εταιρία σημειώνει ότι ενώ ο Τζουλιάνι κατέφυγε σε σωρεία κατηγόριων εναντίον της Dominion, σε εμφανίσεις του σε media, ήταν διστακτικός να κάνει το ίδιο ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Πενσυλβανία, όταν εκπροσώπησε την προεκλογική καμπάνια, όπου δεν μπορούσε να διακινδυνεύσει κυρώσεις για συνειδητή συκοφαντία ενώπιον δικαστηρίου.

«Ιδιαιτέρα, παρόλο που τα μηχανήματα της Dominion που χρησιμοποιήθηκαν στην Πενσυλβανία για τις εκλογές του 2020, η καταγγελία της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ δεν περιλαμβάνει κατηγορίες σε βάρος της Dominion», αναφέρεται ακόμα στην αγωγή της εταιρίας.

Η αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Τζουλιάνι έρχεται αφότου η εταιρία κατέθεσε νωρίτερα τον μήνα αγωγή σε βάρος του δικηγόρου υπέρ της καμπάνιας Σίντνεϊ Πάουελ, για προώθηση «για συκοφαντική προπαρασκευασμένη ρητορική», σχετικά με την ψηφοφορία του 2020, συμπεριλαμβανόμενων ανεπιβεβαίωτων ισχυρισμών ότι η εταιρία ιδρύθηκε στη Βενεζουέλα και αποτέλεσε μέρος μίας εκστρατείας, η οποία έστησε την ψηφοφορία υπέρ του μετέπειτα σοσιαλιστή ηγέτη της χώρας,  Ούγκο Τσάβες.

Η Dominion επίσης έχει αφήσει ανοικτή την πιθανότητα να μηνύσει και τον Τραμπ, όσο και media που τον στήριξαν για συκοφαντία.

Ο Τζουλιάνι δεν έκανε κάποιο σχόλιο μετά την κατάθεση της αγωγής.

Ο Τζουλιάνι την περασμένη εβδομάδα έγινε αντικείμενο πολλαπλών αιτημάτων για νομικά πειθαρχικές κυρώσεις εναντίον του. Ένας δικηγορικός σύλλογος κατέθεσε αίτημα σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, για ν’ ανασταλεί η δικηγορική άδεια του Τζουλιάνι και να δεσμευτεί να ελέγξει τον ρόλο του στους ισχυρισμούς για νοθεία στις εκλογές, καθώς κάποιοι θεωρούν ότι αυτοί προκάλεσαν την εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Ξεχωριστά ο γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Μπραντ Χόιλμαν, ο οποίος προεδρεύει τη δικαστική επιτροπή της πολιτείας, έκανε λόγο μέχρι και διαγραφή του Τζουλιάνι.

Πηγή: Thehill.com

Διαβάστε Ακόμα:

«Η Μελάνια δεν έβλεπε την ώρα να αφήσει τον Λευκό Οίκο και τον Ντόναλντ»

Η «ανήλικη κόρη» του Borat σπάει τη σιωπή της για την επίμαχη σκηνή με τον Ρούντι Τζουλιάνι

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA