Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που η Τουρκία επιδιώκει την βελτίωση των σχέσεών της με την Ουάσινγκτον, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού δυναμιτίζει για μία ακόμη φορά το κλίμα με νέες δηλώσεις του στην εφημερίδα Hurriyet, που στοχοποιούν τις ΗΠΑ.

Όπως, μάλιστα, διευκρίνισε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, πρόκειται για μία άποψη που εκφράζει από τότε που έγινε η απόπειρα πραξικοπήματος:

«Είναι ολοφάνερο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται πίσω από την 15η Ιουλίου. Το FETO (το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν) το υλοποίησε υπό τις διαταγές τους», σημειώσε χαρακτηριστικά.

Οι ΗΠΑ αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη

Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για σχολιασμό, αλλά η Ουάσινγκτον έχει αρνηθεί κάθε ανάμειξη στο αποτυχημένο πραξικόπημα και έχει επανειλημμένα απορρίψει τα τουρκικά αιτήματα για την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν - που ζει στην Πενσιλβάνια - επικαλούμενη έλλειψη αξιόπιστων στοιχείων από την πλευρά της Αγκυρας.

Από την εκδήλωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος, η Τουρκία έχει φυλακίσει 292.000 ανθρώπους θεωρώντας τους ύποπτους για σχέσεις με το δίκτυο του Γκιουλέν και έχει θέσει σε διαθεσιμότητα ή απολύσει 150.000 δημόσιους υπαλλήλους.

Εκατοντάδες δημοσιογραφικοί οργανισμοί έχουν κλείσει και δεκάδες βουλευτές της αντιπολίτευσης βρίσκονται στις φυλακές.

Διαβάστε ακόμα

Τουρκία: Σήμανση από το Τwitter σε «ανάρτηση μίσους» του υπουργού Εσωτερικών για ΛΟΑΤΚΙ

Τσαβούσογλου: Κάναμε τη σημαία μας να κυματίζει στην ανατολική Μεσόγειο και όλοι συνεργάζονται με την Τουρκία

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA