Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μέρκελ: Κανένα προνόμιο στους εμβολιασμένους προς το παρόν

Με δεδομένο τον σχετικά χαμηλό ρυθμό εμβολιασμού στη Γερμανία, η Άνγκελα Μέρκελ τάχθηκε εναντίον της παραχώρησης προνομίων σε όσους έχουν λάβει μία ή δύο δόσεις.

Σε συνέντευξή της στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι «όσο ο αριθμός των εμβολιασμένων είναι πολύ μικρότερος από τον αριθμό εκείνων που περιμένουν να εμβολιαστούν», δεν πρόκειται να εφαρμοστεί καμιά διάκριση.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι το κράτος δεν μπορεί να αναμιχθεί στις ιδιωτικές συναλλαγές, αλλά και το γεγονός ότι θα πρέπει να διευκρινιστεί εάν οι εμβολιασμένοι παραμένουν μολυσματικοί.

Η κυρία Μέρκελ επισήμανε πάντως ότι η διαχείριση του ζητήματος μπορεί να αλλάξει στο μέλλον: «Όταν θα έχουμε προσφέρει τη δυνατότητα εμβολιασμού σε αρκετούς και κάποιοι από αυτούς δεν θέλουν να εμβολιαστούν, θα πρέπει να σκεφτούμε να δώσουμε σε εμβολιασμένους πρόσβαση σε κάποιους τομείς. Όμως, δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συνολικά, η καγκελάριος εμφανίστηκε σίγουρη για τη διάθεση των Γερμανών να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού:

«Δεν είναι καθόλου άσχημη – και συνεχώς αυξάνεται. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει κανένας λόγος απαισιοδοξίας», σημείωσε, ενώ ταυτόχρονα απέκλεισε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού, εξηγώντας ότι υπάρχουν ήδη αρκετοί πρόθυμοι να εμβολιαστούν προκειμένου να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό της ίδιας, η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι θα τηρηθεί η προτεραιότητα των ηλικιωμένων και εκείνων οι οποίοι έχουν αναπόφευκτα στενή επαφή με πολλά άτομα. Πρόσθεσε δε ότι «όταν θα έχουμε περισσότερα εμβόλια, θα έχουμε και μεγαλύτερη ευελιξία».

Διαβάστε ακόμα:

Ινδονησία: Βρέθηκε μεταλλαγμένο μωρό καρχαρία με «ανθρώπινο» πρόσωπο

Μπανγκόκ: Ασυγκράτητο ζευγάρι έκανε σεξ σε κοινή θέα!


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Γερμανία #Εμβόλιο #Κορονοϊός