Μενού
  • Α-
  • Α+

«Όλοι συμφώνησαν πως χρειαζόμαστε ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού» ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ μετά τη Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με το Reuters.

Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε επίσης πως για να δημιουργηθεί η βάση για αυτά τα έγγραφα θα χρειαστούν περίπου τρεις μήνες.

Σύμφωνα με την Μέρκελ, τα πιστοποιητικά θα πρέπει αρχικά να δημιουργούνται σε κάθε χώρα ξεχωριστά και έπειτα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξασφαλίζει πως θα είναι «συμβατά» και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Μητσοτάκης: Το πιστοποιητικό δεν ισοδυναμεί με υγειονομικό διαβατήριο

Να σημειώσουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε την αναγκαιότητα του πιστοποιητικού για την αναγέννηση του τουρισμού, κατά τη διάρκειας της τηλεδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που είχε ως κύριο αντικείμενο τη συντονισμένη αντιμετώπιση της πανδημίας από το κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την αδειοδότηση, παραγωγή και διανομή εμβολίων, αλλά και τις μετακινήσεις.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι το πιστοποιητικό δεν θα ισοδυναμεί με υγειονομικό διαβατήριο, αλλά αντιθέτως θα ανοίγει μία λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για τις μετακινήσεις, χωρίς τους περιορισμούς που προκαλούν τα διαγνωστικά τεστ και η υποχρεωτική καραντίνα.

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός Η AstraZeneca «κάνει ό,τι μπορεί» για να παραδώσει 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου στην ΕΕ

Τέλος εποχής: Η Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφια καγκελάριος

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA