Μενού
  • Α-
  • Α+

Οκτώ υπάλληλοι της ρωσικής πρεσβείας στη Βόρεια Κορέα και οι οικογένειές τους, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού τριών ετών, εθέαθησαν να ταξιδεύουν πάνω σε ένα βαγόνι τρένου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε σε μια ανάρτηση στο Facebook ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν ξεκινήσει την Πέμπτη (25/2) το «μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους για να φτάσουν στο σπίτι».

«Τα σύνορα έχουν κλείσει για περισσότερο από έναν χρόνο και η επιβατική κίνηση έχει σταματήσει», ανέφερε το υπουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα ξεκίνησαν το ταξίδι τους με μια διαδρομή 32 ωρών με τρένο από την Πιονγκγιάνγκ, ακολουθούμενη από δύο ώρες σε λεωφορείο.

Στη συνέχεια ταξίδεψαν με το σιδηροδρομικό βαγόνι πέρα από τα σύνορα Ρωσίας-Βόρειας Κορέας.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στο Facebook δείχνουν το βαγόνι, φορτωμένο με βαλίτσες, καθώς περνάει μέσα από την ύπαιθρο της Βόρειας Κορέας.

Ένα βίντεο δείχνει επίσης ορισμένα μέλη της ομάδας να χαμογελούν και να φωνάζουν μπροστά στην κάμερα καθώς σπρώχνουν το καρότσι πάνω από μια σιδηροδρομική γέφυρα στον ποταμό Τουμανάγια, ο οποίος χωρίζει τη Βόρεια Κορέα και τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, το βαγόνι ωθήθηκε κατά μήκος της σιδηροτροχιάς για περισσότερο από ένα χιλιόμετρο από τον τρίτο γραμματέα της Πρεσβείας, Βλάντισλαβ Σορόκιν, ο οποίος ενήργησε ως «κινητήρας».

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax ανέφερε την Παρασκευή ότι η ομάδα πήρε αργότερα μια πτήση προς τη Μόσχα από το Βλαδιβοστόκ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι το έργο των διπλωματών είναι «δύσκολο και ακανθώδες», προσθέτοντας ότι τέτοιες καταστάσεις όπως αυτή μπορεί να συμβαίνουν συχνά.

Η Ρωσία, η οποία έχει στενούς δεσμούς με τη Βόρεια Κορέα, έχει διατηρήσει σημαντική διπλωματική παρουσία στη χώρα, η οποία εδώ και πολύ καιρό υποφέρει από σοβαρές ελλείψεις τροφίμων.

Η Πιονγκγιάνγκ ισχυρίζεται, παρά τον διεθνή σκεπτικισμό, ότι είναι απαλλαγμένη από τον κορονοϊό, μολονότι η χώρα σφράγισε τα σύνορά της τον Ιανουάριο του 2020 και έχει σταματήσει την επιβατική κίνηση.

Πηγή: Euronews.

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: «Ναι» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για τη χρήση του κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron

Θαύμα στις ΗΠΑ: Γεννήθηκε υγιέστατο κουτάβι με 6 πόδια και 2 ουρές!

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA