Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι μια δόση οποιουδήποτε από τα δύο εμβόλια θα μπορούσε να μειώσει τις νοσηλείες έως και 80% για άτομα άνω των 70 ετών.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι άνω των 60 μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν, ενώ επισήμανε ​ότι η προστασία από το εμβόλιο της Οξφόρδης AstraZeneca μετά από 35 ημέρες είναι ακόμη μεγαλύτερη από την έκδοση της Pfizer.

Ο Χάνκοκ δήλωσε ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώνεται, αλλά ο ρυθμός μείωσης έχει επιβραδυνθεί, προτρέποντας τους πολίτες να «συνεχίσουν να τηρούν τους κανόνες, ας μην το χαλάσουμε τώρα.» Ωστόσο, ο αριθμός των εισαγωγών στο νοσοκομείο μειώθηκε ταχύτερα από αυτόν των κρουσμάτων, ιδιαίτερα μεταξύ των μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων που εμβολιάστηκαν πρώτα.

«Αυτό είναι ένα σημάδι ότι το εμβόλιο λειτουργεί», είπε. Υπήρξε μια ακόμη σαφέστερη ένδειξη στα στοιχεία για τους θανάτους, όπως είπε ο Χάνκοκ σε συνέντευξη Τύπου της Downing Street, με το ρυθμό μείωσης στις μεγαλύτερες ομάδες ταχύτερα από ότι στις κάτω των 80 ετών.

Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Υγείας, τα στοιχεία έδειξαν ότι «μια μόνο δόση είτε του εμβολίου Oxford/AstraZeneca είτε της Pfizer λειτουργεί κατά της σοβαρής μόλυνσης μεταξύ των άνω των 70 ετών με πάνω από 80% μείωση των νοσηλειών». «Αυτά είναι εξαιρετικά καλά νέα», δήλωσε ο Χάνκοκ.

«Στην πραγματικότητα, τα λεπτομερή στοιχεία δείχνουν ότι η προστασία που λαμβάνουμε 35 ημέρες μετά την πρώτη δόση είναι ελαφρώς μεγαλύτερη για το εμβόλιο της Οξφόρδης σε σχέση με της Pfizer, αν και τα δύο αποτελέσματα είναι σαφώς πολύ ισχυρά.»

Τα αποτελέσματα «μπορεί επίσης να βοηθήσουν να εξηγηθεί γιατί ο αριθμός των εισαγωγών κορονοϊού σε μονάδες εντατικής θεραπείας μεταξύ ατόμων άνω των 80 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε σε μονοψήφιους αριθμούς τις τελευταίες δύο εβδομάδες».

Διαβάστε ακόμα:

Βρετανία: Καθηγητής πανεπιστημίου παραιτήθηκε, αφού δήλωσε υποστηρικτής του IRA - Τον «αδειάζει» ο Μπόρις Τζόνσον

Πρώην ποδοσφαιρίστρια έφτιαξε προφίλ στο OnlyFans και... διακοπάρει σε Μεξικό και Ντουμπάι!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA