Μενού
  • Α-
  • Α+

H κυρία Jeanne Louise Calment, είχε τη μεγαλύτερη επιβεβαιωμένη ανθρώπινη διάρκεια ζωής: 122 χρόνια, 164 ημέρες. Η μακροζωία της προσέλκυσε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, τόσο τις ιατρικές μελέτες για την υγεία και τον τρόπο ζωής της.

Γεννήθηκε στην Αρλ της Γαλλίας, στις 21 Φεβρουαρίου 1875. Ο Πύργος του Άιφελ χτίστηκε όταν ήταν 14 ετών. Ήταν τότε που συνάντησε τον Vincent van Gogh. «Ήταν βρώμικος, άσχημα ντυμένος και δυσάρεστος», θυμήθηκε σε μια συνέντευξη που δόθηκε το 1988.

Σύμφωνα με τα απογραφικά στοιχεία, η Calment ξεπέρασε τόσο την κόρη της, όσο και τον εγγονό της. Το 1988, σε ηλικία 113 ετών, αναφέρθηκε ευρέως ότι ήταν το παλαιότερο ζωντανό άτομο και το 1995, σε ηλικία 120 ετών, ανακηρύχθηκε το παλαιότερο άτομο που είχε ζήσει ποτέ.

Παντρεύτηκε στα 21 και ο πλούτος του συζύγου της, της επέτρεψε να ζήσει χωρίς να εργαστεί ποτέ. Σε όλη της τη ζωή φρόντιζε το δέρμα της με ελαιόλαδο και μια σκόνη από πούδρα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο jenny.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA