Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αυστραλία: Αστυνομικός προτείνει εφαρμογή για το συναινετικό σεξ και προκαλεί τους πολίτες

Οι Αυστραλοί δεν πίστευαν στα αυτιά τους. όταν άκουσαν την πρόταση του αστυνομικού διοικητή της Νέας Νότιας Ουαλίας για την δημιουργία εφαρμογής που θα καταγράφει την συναίνεση στο σεξ. Και φυσικά προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις.

Την Πέμπτη, ο Μικ Φούλερ υπερασπίστηκε την ιδέα μιας εφαρμογής όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να καταγράψουν ψηφιακά το κατά πόσο επιθυμούν να κάνουν σεξ. 

Είπε ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία «θετικής συγκατάθεσης».

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι έχουν επικρίνει την πρόταση ως κοντόφθαλμη και ότι μπορεί να φέρει αποτρόπαια αποτελέσματα. Έχουν επίσης προβληματιστεί σχετικά με το εάν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την επιτήρηση του κράτους.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι Αυστραλοί έχουν ξαναρχίσει μια εθνική συζήτηση σχετικά με τη σεξουαλική επίθεση, την κακοποίηση και την παρενόχληση των γυναικών, και την Δευτέρα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλοκληρη την χώρα διαδήλωσαν στους δρόμους.  

Ο αστυνομικός δικαιολόγησε την ιδεά του με το ότι θα αποτελέσει καθοριστικό εργαλείο για καλύτερες δικαστικές αποφάσεις υπέρ των θυμάτων. 

«Ο κακοποιητής θα μπορούσε απλώς να αναγκάσει το θύμα να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή», σχολίασε η επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας ενδοοικογενειακής βίας. 

 

Τι ζητάνε οι πολίτες 

Γυναίκες νομικοί εξέφρασαν επίσης τη διαφωνία τους με το app, χαρακτηρίζοντάς το «ανεπαρκές» συγκριτικά με τις προσπάθειες βελτίωσης της νομοθεσίας περί σεξουαλικών επιθέσεων για τα θύματα και την μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση. 

«Χρειαζόμαστε αναμόρφωση της νομοθεσίας περί συναίνεσης, χρειαζόμαστε ολιστική εκπαίδευση, χρειαζόμαστε να σταματήσουμε τους άντρες από το να αισθάνονται ότι έχουν το δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν...δεν χρειαζόμαστε μια εφαρμογή», τόνισε η Jenny Leong, βουλευτής των Πράσινων. 

Παρόμοια εφαρμογή από ιδιωτική εταιρία κυκλοφόρησε στη Δανία νωρίτερα φέτος μετά την ποινικοποίηση του σεξ χωρίς ρητή συγκατάθεση, αλλά δέχθηκε σκληρή κριτική από τους πολίτες και τα μέσα ενημέρωσης. 

Η Αυστραλία βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω θύελλα καταγγελιών σεξουαλικής επίθεσης, με επίκεντρο το κοινοβούλιό της, καθώς επίσης σχολεία και χώρους εργασίας. 

Χιλιάδες νεαρές γυναίκες μίλησαν με λεπτομέρειες για τις σεξουαλικές επιθέσεις που δέχθηκαν στα σχολικά τους χρόνια, πολλές εκ των οποίων δεν ήταν σίγουρες τι ακριβώς συνιστά βιασμό.

Διαβάστε ακόμα:

Έξαλλες οι αρχές στην Ταϊβάν: Γιατί οι άνθρωποι αλλάζουν το όνομά τους σε «σολομός»

Ο Τάισον γυρίζει ξανά στο ρινγκ - Φούντωσαν οι φήμες για τρίτη μονομαχία με τον Χόλιφιλντ

 

 

 
 

 

 

 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Αυστραλία #Σεξ