Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ΜακΚάμοντ ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι η ίδια και η Condé Nast, η εκδοτική εταιρεία πίσω από την Teen Vogue, αποφάσισαν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους. Η εταιρεία δεχόταν πιέσεις και από τους εργαζομένους, οι οποίοι αντιδρούσαν στην πρόσληψη της ΜακΚάμοντ.

Στο ίδιο κείμενο ανέφερε ότι δεν θα έπρεπε να είχε γράψει στο Twitter αυτά που έγραψε και ότι έχει αναλάβει πλήρως την ευθύνη για τις αναρτήσεις της.

Όταν ανακοινώθηκε η πρόσληψή της επανήλθαν στην επικαιρότητα αναρτήσεις που είχε κάνει το 2011. Στα επίμαχα tweet η ΜακΚάμοντ χλεύαζε την εμφάνιση των ανθρώπων ασιατικής καταγωγής, έγραφε υποτιμητικά στερεότυπα για εκείνους, αλλά και προσβολές για ομοφυλόφιλους.

Στις 8 Μαρτίου, περισσότεροι από 20 εργαζόμενοι στην Teen Vogue αντέδρασαν στην πρόσληψή της, τονίζοντας ότι αυτή η κίνηση απειλεί τις αξίες του Μέσου. «Έχουμε χτίσει τη φήμη της φωνής της δικαιοσύνης και της αλλαγής, είμαστε πολύ υπερήφανοι για τη δουλειά μας και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που δεν αποκλείει κανέναν», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι σε ανάρτηση στο Instagram, σημειώνοντας ότι έστειλαν επιστολή στη διοίκηση της Condé Nast για την πρόσφατη πρόσληψη της ΜακΚάμοντ, «λαμβάνοντας υπόψη τα παλιά ρατσιστικά και ομοφοβικά tweet της». 

Την ίδια ημέρα, η ΜακΚάμοντ ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας πως «δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τέτοια γλώσσα», αναφορικά με τις αναρτήσεις της. Απολογήθηκε ξανά δύο ημέρες αργότερα, αλλά οι επικρίσεις συνεχίζονταν, εν μέσω περιόδου ανησυχίας για τις επιθέσεις εναντίον ανθρώπων ασιατικής καταγωγής στις ΗΠΑ.

Τελικά αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών. 

Πηγή: Guardian 

Διαβάστε Ακόμα:

AstraZeneca: Αρχίζουν ξανά τους εμβολιασμούς στην Ευρώπη μετά από το «οκ» του ΕΜΑ - Οι χώρες που ξεκινούν και πάλι

Γαλλία: Σε καραντίνα για ακόμα έναν μήνα το Παρίσι

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA