Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Βιδάλ, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Ιγνάθιο Χορδά Γκονσάλες, συνελήφθη με την υποψία της ανθρωποκτονίας τον περασμένο Μάιο μετά από έρευνα 11 μηνών, σύμφωνα με δήλωση της υπηρεσίας επιβολής του νόμου της Ισπανίας, Guardia Civil.

Η έρευνα έδειξε ότι το θύμα, ένας φωτογράφος ονόματι Χοσέ Λουίς Άμπαντ, πέθανε αφού συμμετείχε σε μια «πνευματική ή μυστικιστική» τελετή τον Ιούλιο του 2019 στην πόλη Ενκέρα, κοντά στη Βαλένθια, στην ανατολική Ισπανία. Το τελετουργικό, το οποίο έλαβε χώρα στο σπίτι του Βιδάλ, περιλάμβανε την εισπνοή δηλητηριωδών ατμών από την καύση ενός βατράχου Bufo alvarius, σύμφωνα με τη δήλωση.

Ο δικηγόρος του Βιδάλ, Ντανιέλ Σαλβαδόρ δήλωσε στο CNN τον Ιούνιο ότι ο θάνατος ήταν ένα «τραγικό ατύχημα» και ότι ο πελάτης του δεν ήταν υπεύθυνος. Ο Βιδάλ μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης και το γραφείο του εισαγγελέα έχει 10 ημέρες από την Τετάρτη, όταν κατηγορήθηκε, να ζητήσει την έναρξη προφορικής δίκης ή την απαλλαγή του.

Το δικαστήριο απέρριψε τις κατηγορίες εναντίον ενός ξαδέλφου του Βιδάλ και ενός άλλου προσώπου που ερευνήθηκε, λέγοντας ότι δεν είχαν καμία ποινική ευθύνη επειδή δεν είχαν «έλεγχο της κατάστασης» και δεν συμμετείχαν στην οργάνωση της τελετής. Κανένα από τα ονόματά τους δεν έχει δημοσιοποιηθεί και η αστυνομία δεν έχει κατονομάσει τον άνθρωπο που πέθανε.

Πολύ ισχυρό δηλητήριο

Επίσης γνωστό ως The Colorado River toad ή Sonoran Desert toad, το αμφίβιο απελευθερώνει ένα δηλητήριο που ονομάζεται 5-MeO-DMT, το οποίο είναι γνωστό ότι έχει παραισθησιογόνα αποτελέσματα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Κέντρου εθισμού. Είναι περίπου τέσσερις έως έξι φορές πιο ισχυρή από την πιο γνωστή DMT ή διμεθυλοτρυπταμίνη, η οποία «διεγείρει την παραγωγή σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που προκαλεί συναισθήματα ευτυχία», σύμφωνα με το Κέντρο Εθισμού.

Σύμφωνα με τη δήλωση του δικαστηρίου, ο Βιδάλ ήταν ο διοργανωτής του τελετουργικού και είχε εμπειρία στη λήψη του εν λόγω φαρμάκου. Ο ίδιος φέρεται να παρείχε το φάρμακο και απέτυχε να ελέγξει σωστά την ποσότητα που το θύμα εισέπνευσε.

Μέχρι 4 χρόνια στη φυλακή εάν κριθεί ένοχος

Εάν κριθεί ένοχος, ο πορνοστάρ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και τέσσερων ετών, σύμφωνα με το άρθρο 142 του ισπανικού Ποινικού Κώδικα. Ο 47χρονος Ισπανός έχει εμφανιστεί σε τουλάχιστον 10.000 σκηνές, κατά τη διάρκεια μιας πορνογραφικής καριέρας που εκτείνεται σε 26 χρόνια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Η ισπανική εφημερίδα Las Provincias αναφέρει ότι το δηλητήριο ​χρησιμοποιείται από μερικούς ως ψυχεδελικό φάρμακο και πως ο Βιδάλ το έδωσε στον Άμπαντ για να προσπαθήσει να θεραπεύσει τον εθισμό του στην κοκαΐνη. Ωστόσο, το δηλητήριο δεν αναγνωρίζεται από τους Ισπανούς υγειονομικούς αξιωματούχους για ιατρική χρήση.

Περιγράφοντας την ψυχεδελική επίδραση του δηλητηρίου όταν το χρησιμοποίησε για πρώτη φορά σε ένα βίντεο στο YouTube, ο Βιδάλ είχε πει: «Το σώμα μου μετατράπηκε σε φως, το φως σχημάτισε μέρος του εδάφους, του ουρανού, των φυτών, της φύσης, του σύμπαντος. Ήμουν το σύμπαν. Ήμουν τα πάντα.»

Πηγή: CNN

Διαβάστε ακόμα:

Η ανατριχιαστική ιστορία του Γιόζεφ Φριτζλ που φυλάκισε και βίαζε την κόρη του επί 24 χρόνια γίνεται ταινία

ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν έπεσε τρεις φορές στις σκάλες του Air Force One

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA