Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εμβολιάζεται κατά του κορονοϊού ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Ρώσος Πρόεδρος είναι έτοιμος να εμβολιαστεί αύριο Τρίτη 4 Μαρτίου χωρίς να αναφέρεται ποιο εμβόλιο θα επιλέξει

Συγκεκριμένα ο Ρώσος ηγέτης δήλωσε κατα την διάρκεια σύσκεψης ότι «ο εμβολιασμός είναι προαιρετική επιλογή του κάθε ανθρώπου, προσωπική του απόφαση. Πρέπει να σας πω ότι ο ίδιος προτίθεμαι να κάνω το εμβόλιο αύριο».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε αργότερα ότι ο Πούτιν θα εμβολιασθεί με ένα από τα τρία ρωσικά εμβόλια, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει ποιο εμβόλιο θα επιλέξει. «Θα είναι ένα από τα τρία δικά μας εμβόλια», είπε με νόημα ο Πεσκόφ μετά από ερώτηση δημοσιογράφου.

Παράλληλα είπε ότι ο εμβολιασμός του Πούτιν δεν θα αποτελέσει δημόσια εκδήλωση, όπως έκαναν πολιτικοί σε μερικές χώρες. «Όχι δεν αναμένουμε ότι αυτό θα είναι μια δημόσια εκδήλωση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας κατά την διάρκεια της σύσκεψης, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση, είπε ότι η Ρωσία έχει υπογράψει διεθνείς συμφωνίες για να προμηθεύσει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V σε 700 εκατομμύρια ανθρώπους.

Τέλος σημείωσε ότι ήταν ζωτικής σημασίας να αυξηθεί η παραγωγή εμβολίων στην Ρωσία, όπου 4,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Κορονοϊός