Μενού
  • Α-
  • Α+

«Βρισκόμαστε σε μια από αυτές τις τραγικές στιγμές στην ιστορία, όταν εκατομμύρια άνθρωποι πληρώνουν υψηλό τίμημα για να έχουν έναν απροετοίμαστο και ψυχοπαθή ηγέτη υπεύθυνο για ένα έθνος», δήλωσε ο Ζοάο Ντόρια σε συνέντευξή του στο CNN τη Δευτέρα.

Ο Ντόρια είπε ότι πολλοί από τους θανάτους από τον ιό στη Βραζιλία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν ο Μπολσονάρο είχε «ενεργήσει με την ευθύνη που του δίνει η θέση του.»

Πρόσθεσε ότι ο Βραζιλιάνος πρόεδρος έκανε «απίστευτα λάθη, το μεγαλύτερο ήταν η πολιτική διαμάχη που είχε με τους κυβερνήτες που προσπαθούν να προστατεύσουν τον πληθυσμό.»

Ο Μπολσονάρο έχει επανειλημμένα αντιταχθεί σε λοκντάουν και περιοριστικά μέτρα και έχει επικρίνει τους διοικητές και τους δημάρχους για την εφαρμογή τους. Ο Ντόρια πρόσθεσε ότι αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του ως επικεφαλής του μεγαλύτερου κράτους της Βραζιλίας, καθώς έπρεπε να αναδιαρθρώσει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης σε χρόνο ρεκόρ και να αναζητήσει τρόπους για να μετριάσει την οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σχεδόν κάθε πολιτεία στη Βραζιλία εμφανίζει πληρότητα τουλάχιστον 80% στις ΜΕΘ, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση κρατικών δεδομένων του CNN. Από την Παρασκευή, 16 από τα 26 πολιτείες ήταν στο ή πάνω από το 90%, πράγμα που σημαίνει ότι αυτά το σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει ή διατρέχει άμεσο κίνδυνο.

Λιγότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα των περίπου 220 εκατομμυρίων έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου για τον κορονοϊό, σύμφωνα με ομοσπονδιακά στοιχεία για την υγεία. Μόνο το 1,57% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Πηγή: CNN.  

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA