Μενού
  • Α-
  • Α+

Μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται να είναι έτοιμα τα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού, που θα διευκολύνουν τα ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την Ισπανίδα υπουργό Εξωτερικών Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια.

Όπως δήλωσε σήμερα σε ραδιοφωνική της συνέντευξη το αργότερο μέχρι και τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού θα μπορούν να διατεθούν ώστε να εκκινήσει και πάλι η τουριστική βιομηχανία, που έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία.

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με περισσότερους από 900.000 θανάτους λόγω κορονοϊού με την ήπειρο να οδηγήσει την ήπειρο στην πιο βαθιά της ύφεση.

Ωστόσο, η κ. Λάγια είπε στο ραδιόφωνο του Onda Cero πως τώρα «δεν είναι η ώρα να ταξιδέψουμε» και ότι όσο πιο υπεύθυνοι είμαστε τώρα, «τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουν για να περάσουμε ένα κανονικό καλοκαίρι».

Η Ισπανία είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία καθώς μέχρι στιγμής έχουν καταγράφει 3.275.819 κρούσματα και 75.305 θάνατοι.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα εμβόλια υποστήριξε πως εκείνο της AstraZeneca «είναι ασφαλές» και ως εκ τούτου η χώρα θα συνεχίσει να εμβολιάζει άτομα με αυτό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA