Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι ύποπτοι, ηλικίας 12 και 13 ετών, πιστεύεται ότι έχουν κακοποιήσει τον Πατρ Μπαλίκα κατά τη διάρκεια αρκετών ωρών, αφού τον οδήγησαν σε απομονωμένο σημείο στο Ισμαΐλ της Ουκρανίας.

Ένα βίντεο της αστυνομίας φαίνεται να δείχνει έναν από τους υπόπτους να ομολογεί το αποτρόπαιο έγκλημα.

«Τον αναγκάσαμε να έρθει μαζί μας και τον χτυπήσαμε στο πρόσωπο», λέει ένα από τα αγόρια.

«Έπεσε στο έδαφος. Αρχίσαμε να τον κλωτσάμε στο στομάχι και σε όλο του το σώμα. Τότε πήραμε μπαστούνια και τον χτυπήσαμε με αυτά.»

Το σώμα του 58χρονου άστεγου ανακαλύφθηκε γυμνό και ακρωτηριασμένό από έναν περαστικό τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Κυριακής (28/3).

Οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν ότι είχε πεθάνει από πολλαπλές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τραύματα στην κοιλιακή χώρα, αφού ξυλοκοπήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα και όλα τα πλευρά του είχαν σπάσει.

«Ο θάνατός του ήταν αργός και επώδυνος», ανέφεραν οι ειδικοί στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Παραμένει ασαφές γιατί αφαιρέθηκαν τα ρούχα του.

Στο βίντεο της αστυνομίας, ο νεαρός ύποπτος εξηγεί: «Τον προσεγγίσαμε και του είπαμε να ζητήσει κάποια χρήματα από περαστικούς. Χρειαζόμασταν αυτά τα χρήματα για να αγοράσουμε μερικά γλυκά. Αρνήθηκε.»

Η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως «σκόπιμη σοβαρή σωματική βλάβη που οδήγησε σε θάνατο».

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε: «Σύμφωνα με στοιχεία που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος, ο άστεγος άνδρας σκοτώθηκε από δύο υπόπτους, ηλικίας 12 και 13 ετών.»

Η ηλικία της ποινικής ευθύνης στην Ουκρανία είναι 14. Οι δύο ύποπτοι είχαν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στα σπίτια τους αφού έδωσαν κατάθεση στην αστυνομία.

Το δικαστήριο θα αποφασίσει τώρα αν θα διατάξει τον εγκλεισμό τους σε κέντρο κράτησης ανηλίκων, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Μπαλίκα, πρώην μηχανικός αυτοκινήτων, ήταν γνωστός στο Ισμαΐλ ως ένας ακίνδυνος και αρκετά κοινωνικός άστεγος που ζούσε σε ένα εγκαταλελειμμένο θέατρο στο κέντρο της πόλης.

Πηγή: Daily Star

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA