Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα άτομα ηλικίας 18-29 ετών θα λαμβάνουν ένα εναλλακτικό εμβόλιο, όπως της Pfizer ή της Moderna μετά από περιπτώσεις θρόμβωσης σε όλη την Ευρώπη.

Η εξέλιξη έρχεται αφού η δοκιμή του εμβολίου στους νέους σταμάτησε εν μέσω αμφιβολιών και ο επικεφαλής των εμβολίων της Ευρωπαϊκής Ιατρικής Υπηρεσίας πυροδότησε τις φήμες με ισχυρισμούς για σαφή σύνδεση.

Σήμερα το απόγευμα, ο ΕΜΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «οι ασυνήθιστοι θρόμβοι αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια στο αίμα θα πρέπει να αναφέρονται ως πολύ σπάνιες παρενέργειες» του εμβολίου.

Ο ρυθμιστικός φορέας του Ηνωμένου Βασιλείου, ο MHRA (ρυθμιστικός οργανισμός φαρμάκων και προϊόντων υγειονομικής περίθαλψης), συναντήθηκε σήμερα για να συζητήσει τους κινδύνους θρόμβου αίματος και σε ποιες ηλικιακές ομάδες πρέπει να δοθεί το εμβόλιο.

Οι ειδικοί είχαν προτείνει νωρίτερα ότι η χορήγηση στους κάτω των 50 ετών θα πρέπει επίσης να σταματήσει εν μέσω φόβων για τις ασυνήθιστες παρενέργειες, αλλά η ανησυχία είναι σε μεγάλο βαθμό για τους νεότερους ανθρώπους.

Ο MHRA τόνισε προηγουμένως ότι ο κίνδυνος ήταν «πολύ μικρός» και πως «τα οφέλη των εμβολίων κατά του κορονοϊού υπερτερούν των κινδύνων.»

Από την πλευρά του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επέμεινε ότι δεν υπήρχε «καμία σχέση» μεταξύ του εμβολίου και των θρομβώσεων, με τους ειδικούς να παροτρύνουν τους πολίτες να λαμβάνουν κανονικά τις δόσεις τους.

Χθες το βράδυ το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διέκοψε τις δοκιμές του εμβολίου AstraZeneca σε παιδιά και εφήβους λόγω ανησυχιών για τον κίνδυνο στους νέους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA