Μενού
  • Α-
  • Α+

Καθώς η Γερμανία αγωνίζεται να αντιμετωπίσει το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού και εν μέσω μιας υποτονικής εκστρατείας εμβολιασμού, αρκετοί ηγέτες των γερμανικών κρατιδίων υποστήριξαν εκκλήσεις για περίοδο αυστηρών περιορισμών.

«Κάθε κλήση για ένα σύντομο, ομοιόμορφο λοκντάουν είναι σωστή», δήλωσε η εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ. «Επίσης, μια κοινή εθνική προσέγγιση θα ήταν σημαντική. Οι διαφορετικοί κανόνες στα 16 κρατίδια της χώρας δεν συμβάλλουν στην ασφάλεια και την αποδοχή αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Η Ντέμερ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Γερμανία βλέπει έναν αυξανόμενο αριθμό ασθενών να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

«Προς το παρόν, δεν έχουμε μια ιδιαίτερα καλή βάση δεδομένων όσον αφορά τον αριθμό των νέων λοιμώξεων. Αλλά ο αριθμός των κατειλημμένων κλινών εντατικής θεραπείας είναι σαφής. Αυξάνεται πάρα πολύ, πολύ έντονα και πάρα πολύ γρήγορα. Οι γιατροί εντατικής θεραπείας ανησυχούν.»

«Το σύστημα υγείας βρίσκεται υπό έντονη πίεση», ανέφερε, υπογραμμίζοντας την αύξηση κατά 5% που σημειώνεται στην πληρότητα των κλινών ΜΕΘ σε μόλις 24 ώρες.

«Χρειαζόμαστε μια σταθερή επίπτωση κάτω από 100», είπε, αναφερόμενος στον αριθμό των νέων περιπτώσεων κορονοϊού σε διάστημα επτά ημερών ανά 100.000 κατοίκους.

Ο αριθμός βρίσκεται σήμερα στο 110,1, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Λοιμωδών Νοσημάτων της χώρας Robert Koch.

Χαλάρωση περιορισμών, αλλά τα κρούσματα επιμένουν

Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό σύστημα της Γερμανίας, κάθε κρατίδιο έχει την εξουσία να αποφασίζει τους δικούς του κανόνες. Ορισμένα απέτυχαν να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς, παρά τους αριθμούς κρουσμάτων που υπερβαίνουν ένα εθνικά συμφωνημένο «φρένο έκτακτης ανάγκης», και μάλιστα προχώρησαν σε χαλάρωση των κανόνων.

Μεταξύ εκείνων που ζητούν ένα σύντομο και αυστηρότερο κλείδωμα είναι ο Άρμιν Λάσετ, ηγέτης του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Μέρκελ, ο οποίος δήλωσε ότι μπορεί να χρειαστεί «lockdown- γέφυρα» για να διατηρηθεί ελεγχόμενος ο αριθμός των κρουσμάτων μέχρι να εμβολιαστούν περισσότεροι άτομα. Έχει επίσης ζητήσει να προωθηθούν οι συνομιλίες μεταξύ της καγκελαρίου και άλλων πρωθυπουργών κρατιδίων, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα.

Η Μέρκελ έχει επικρίνει στο παρελθόν τον Λάσετ, έναν πιθανό υποψήφιο για να την αντικαταστήσει ως καγκελάριο, επειδή εξέφρασε την αντίθεσή του σε αυστηρότερα μέτρα στο παρελθόν.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA