Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Μαγιόργκα κατηγόρησε τους πολιτικούς για την αδιαφορία τους εν μέσω εγκληματικότητας και υγειονομικής κρίσης. Ο υποψήφιος με το κόμμα Αλληλεγγύης (PES) στις εκλογές της 6ης Ιουνίου έφτασε στη γέφυρα που ενώνει τη βόρεια συνοριακής πόλη της Χουάρες και το Ελ Πάσο του Τέξας, το πρωί της Τρίτης μέσα σε φέρετρο που μεταφέρθηκε από νεκροφόρα. Το βίντεο δείχνει ότι οι άνδρες εξοπλίστηκαν με πλήρη εξοπλισμό ατομικής προστασίας, αφαιρώντας το χρυσό φέρετρο από τη νεκροφόρα και τοποθετώντας το σε ένα τραπέζι.

Μιλώντας μέσα από το φέρετρο, ο Μαγιόργκα ακούγεται να λέει: «Αφού αντιπροσωπεύω μια νεκρή πόλη, χρειαζόμαστε μια πραγματική αφύπνιση.» Επικουρούμενος από έναν από τους «νεκροθάφτες», ο υποψήφιος, πρώην τηλεοπτικός παρουσιαστής, «ανασταίνεται» και, χωρίς ούτε ένα ίχνος χαμόγελου σε αναγνώριση του παραλογισμού της κατάστασης, ξεκινά μια προετοιμασμένη ομιλία.

«Είμαι ο Κάρλος Μαγιόργκα, ένας από τα 1,5 εκατομμύρια κατοίκους της Χουάρες, ο οποίος έχει πεθάνει λόγω της αδιαφορίας των πολιτικών», δήλωσε ο υποψήφιος του PES, υποστηρίζοντας ότι οι κρατικοί και ομοσπονδιακοί νομοθέτες ξεχνούν γρήγορα εκείνους που τους εξέλεξαν όταν φτάνουν στις αίθουσες εξουσίας. «Από αυτό το φέρετρο τιμώ εκείνους που έχουν πεθάνει λόγω κυβερνητικής αμέλειας, εκείνους που υπέφεραν εξαιτίας πολιτικών που δεν ενδιαφέρονται για τη ζωή των ανθρώπων και αφήνουν το οργανωμένο έγκλημα να κάνει ό,τι θέλει. Από αυτό το μεταλλικό κουτί συμπάσχω με εκείνους που έχουν χάσει ένα αγαπημένο τους πρόσωπο», δήλωσε ο Μαγιόργκα.

https://twitter.com/Vicente_Galvez/status/1379501390985318403?ref_src=twsrc^tfw

«Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε αυτή την πολιτική εκστρατεία μέσα σε ένα φέρετρο για να στείλουμε ένα μήνυμα στους πολιτικούς που έχουν σκοτώσει ανθρώπους λόγω της αδιαφορίας τους. [Οι πολιτικοί] έχουν παραμείνει σιωπηλοί για τα υψηλά επίπεδα οργανωμένου εγκλήματος, έχουν παραμείνει σιωπηλοί για τη χαοτική κατάσταση», ανέφερε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εάν εκλεγεί και δεν εκπληρώσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις, θα πρέπει να θαφτεί ζωντανός. «Αλλά από εδώ σας λέω, θα νομοθετήσω κατά την εντολή του Θεού και κατά την εντολή της πόλης μου», είπε. Η Χουάρες μαστίζεται από υψηλά επίπεδα βίας εδώ και χρόνια. Μεταξύ 2008 και 2012, θεωρήθηκε ευρέως η πιο επικίνδυνη πόλη στη γη. Η συνοριακή πόλη έχει επίσης πληγεί σκληρά από την πανδημία του κορονοϊού, καταγράφοντας σχεδόν 30.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και περισσότερους από 2.800 θανάτους.

Τα πλάνα της ψεύτικης κηδείας του Μαγιόργκα έγιναν viral στα μέσα ενημέρωσης, όπου η κριτική για τον υποψήφιο ξεπέρασε εύκολα τα θετικά σχόλια. «Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Κάρλος Μαγιόργκα ξεκινά την εκστρατεία του: χλευάζοντας τους θανάτους περισσότερων από 200.000 Μεξικανών λόγω της πανδημίας», έγραψε ένας χρήστης του Twitter.

https://www.youtube.com/watch?v=t8wQzjcT47E
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA