Μενού
  • Α-
  • Α+

Η εικόνα της αμήχανης και όρθιας Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν προκάλεσε πολλές συζητήσεις, κυρίως γιατί ερμηνεύτηκε ως απαξίωσή της από την τουρκική προεδρία, καθώς η συνάντηση έγινε στην Άγκυρα.

«Η αυστηρή ερμηνεία των κανόνων του πρωτοκόλλου από τις τουρκικές υπηρεσίες προκάλεσε μια δυσάρεστη κατάσταση: Τη διαφορετική ακόμη και μειωτική, μεταχείριση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» έγραψε μεταξύ άλλων στο Facebook ο κ. Σαρλ Μισέλ.

Μάλιστα είπε ότι το κατάλαβε και δεν αντέδρασε για να μην το κάνει χειρότερο: ««Εκείνη τη στιγμή, ενώ αντιλαμβανόμαστε τη λυπηρή φύση της κατάστασης, επιλέξαμε να μην την επιδεινώσουμε από ένα δημόσιο περιστατικό, και να αξιοποιήσουμε σε αυτήν την αρχή της συνάντησης την ουσία της πολιτικής συζήτησης που επρόκειτο να ξεκινήσουμε, η Ούρσουλα και εγώ, με τους οικοδεσπότες μας» επισημαίνει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Δείτε την αμήχανη στιγμή στο 0'45 

«Επισκιάζεται η συνάντηση»

Ο κ. Μισέλ είπε ότι η συζήτηση για την.. πολύθρονα επισκιάζει το νόημα της επίσκεψης των αξιωματούχων της Κομισιόν στην Τουρκία.

«Λυπάμαι λοιπόν για δύο λόγους. Πρώτον, με την εντύπωση ότι ήμουν αδιάφορος για την αδεξιότητα του πρωτοκόλλου έναντι της Ούρσουλα. Και ακόμη περισσότερο επειδή έχω την τιμή να συμμετέχω σε αυτό το ευρωπαϊκό σχέδιο, στο οποίο δύο μεγάλοι θεσμοί από τους τέσσερις διευθύνονται από γυναίκες, την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και την Κριστίν Λαγκάρντ. Και επίσης είμαι υπερήφανος που μια γυναίκα, η πρώτη στην ιστορία, με αντικατέστησε ως πρωθυπουργό του Βελγίου.

Τέλος, λυπάμαι, διότι αυτή η κατάσταση επισκιάζει τη μεγάλη και επωφελή γεωπολιτική δουλειά, που κάναμε μαζί στην 'Αγκυρα, και της οποίας ελπίζω ότι η Ευρώπη θα καρπωθεί τα οφέλη» έγραψε ο Σαρλ Μισέλ.

Τι είχε συμβεί;

Κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν την Τρίτη στην Άγκυρα οι επικεφαλής της Ε.Ε. για να συναντηθούν με τον Τούρκο πρόεδρο, μόλις εισήλθαν στο προεδρικό μέγαρο, υπήρχαν μόνο δύο καρέκλες στις οποίες κάθισαν ο Ερντογάν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στάθηκε για λίγο όρθια και αναρωτιόταν αμήχανη πού θα καθίσει!

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA