Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Παραμένει έξαλλη με το Sofagate η Φον ντερ Λάιεν: «Δεν θα το ξαναεπιτρέψω ποτέ»

Η Πρόεδρος της Κομισιόν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχαν την Δευτέρα την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνάντησή τους, στην οποία συζήτησαν μία σειρά ζητημάτων.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ, την Τρίτη, Φον Ντερ Λάιεν και Μισέλ θα συμμετάσχουν στη Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, κοινοτική πηγή τόνισε ότι η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ να ξανασυμβεί κατάσταση σαν αυτή της ‘Αγκυρας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν την Τρίτη οι επικεφαλής της Ε.Ε. για να συναντηθούν με τον Τούρκο πρόεδρο, μόλις εισήλθαν στο προεδρικό μέγαρο, υπήρχαν μόνο δύο καρέκλες στις οποίες έκατσαν ο Ερντογάν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, να στέκεται για λίγο όρθια και ν’ αναρωτιέται που θα κάτσει.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ

Τελικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τοποθέτησε την πρόεδρο της Κομισιόν σ’ έναν καναπέ απέναντι από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν #Σαρλ Μισέλ #Ευρωπαϊκή Ένωση #Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν