Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε σήμερα τους διαδηλωτές να παραμείνουν «ειρηνικοί» και να επιδείξουν ψυχραιμία, μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν χθες το βράδυ εξαιτίας του θανάτου του νεαρού Ντόντε Ράιτ από αστυνομικά πυρά.

«Αυτό που συνέβη» την Κυριακή στο Μπρούκλιν Σέντερ, ένα προάστιο της Μινεάπολης» είναι πραγματικά τραγικό, αλλά νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι θα δείξει η έρευνα», δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.

«Παράλληλα, θέλω να το πω ξανά ξεκάθαρα: δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία, καμία, για λεηλασίες», πρόσθεσε, ενώ η περιοχή βρίσκεται ήδη υπό υψηλή ένταση, δεδομένου ότι στη Μινεάπολη βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη του Ντέρεκ Σόβιν, του λευκού πρώην αστυνομικού ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Να σημειωθεί ότι το χθεσινό περιστατικό σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 16 χιλιομέτρων από το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο Φλόιντ.

Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: Associated Press

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA