Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Βρετανία: Γκάνγκστερ έσφαξαν με σπαθί «ζόμπι» ανύποπτο πολίτη μπροστά σε 6χρονο παιδί

Ο 29χρονος Τζόσουα Ουάιτ συνελήφθη από κάμερα κλειστού κυκλώματος να προσπαθεί να ξεφύγει από μασκοφόρους και να κρύβεται μέσα σε ένα κατάστημα στο Χάκνεϊ του βόρειου Λονδίνου. Όταν βγήκε από το κατάστημα, έσπρωξε στην προσπάθειά του να ξεφύγει ένα 6χρονο κορίτσι με ρόλερ σκέιτ, που έγινε μάρτυρας του εφιαλτικού σκηνικού.

Δράστες ήταν ο 18χρονος Τέο Μομοντού, ο 20χρονος Τάιλαρ Άιζακ και ο συνομήλικός του Ντέιβιντ Κέριγκαν. Ο πρώτος μαχαίρωσε τον Ουάιτ τρεις φορές στην πλάτη με ένα μακρύ κόκκινο σπαθί «ζόμπι» μήκους περίπου 60 εκατοστών. Ο Άιζακ τού κατάφερε μια μαχαιριά στο στήθος, προτού τα μέλη της συμμορίας στοχεύσουν έναν δεύτερο άνθρωπο που επέζησε.

Οι Κέριγκαν και Άιζακ κρίθηκαν ένοχοι για δολοφονία, μια κατηγορία την οποία  είχε παραδεχτεί και ο Μομοντού. Και οι τρεις άνδρες από το Χάκνεϊ καταδικάστηκαν επίσης για τραυματισμό του δεύτερου θύματος. Υποστηρίχθηκε ότι πραγματοποίησαν την «προσεκτικά μελετημένη αποστολή» αφού ο Μομοντού έλαβε ένα μήνυμα από ανώτερο μέλος της συμμορίας.

Στο μήνυμα τού δόθηκε η εντολή να προσθέσει κάποιες «εγκοπές στη λεπίδα του», διαφορετικά θα έπαυε να αποτελεί μέλος της συμμορίας.

Ο Ουάιτ δεν είχε κανέναν λόγο να αποτελέσει στόχο των δραστών, καθώς ο ίδιος δεν είχε διασυνδέσεις με τη συμμορία και ήταν έτοιμος να ξεκινήσει μια δουλειά ως οδηγός τρένου. Ένας τέταρτος κατηγορούμενος, ο 20χρονος Χάρλεϊ Μαγκίβερν, επίσης από το Χάκνεϊ, κρίθηκε ένοχος για διαστρέβλωση της πορείας της δικαιοσύνης.

Μετά την πράξη τους, οι δράστες διέφυγαν με ένα λευκό αυτοκίνητο Ford, ενώ η αστυνομία ειδοποιήθηκε από ανθρώπους που παρακολουθούσαν το σκηνικό. Το αυτοκίνητο απομακρύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα, ακολουθούμενο από ένοπλο αστυνομικό όχημα. Το Ford τράκαρε σε σταθμευμένα οχήματα, πριν οι δράστες διαφύγουν με τα πόδια, με τους δύο εξ αυτών να κρατούν ακόμα μαχαίρια. Δύο ακόμα λεπίδες ζόμπι ανακτήθηκαν από τα συντρίμμια.

Ο Μομοντού συνελήφθη, ενώ οι άλλοι δύο πήγαν στο σπίτι του Μαγκίβερν, όπου άλλαξαν ρούχα.

Στην απολογία του, ο Κέριγκαν παραδέχτηκε ότι βρισκόταν στη σκηνή της δολοφονίας του Ουάιτ, αλλά είπε ότι επρόκειτο να αγοράσει ναρκωτικά και δεν γνώριζε τίποτα για το σχέδιο επίθεσης. Η υπεράσπιση του Μομοντού απέρριψε τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι ήταν μια επιδρομή που σχετίζεται με συμμορίες.

Η ετυμηγορία αναμένεται να δοθεί μέχρι τις 23 Απριλίου.

Πηγή: Daily Mail.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA