Μενού
  • Α-
  • Α+

O Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι πρόσθεσε τη φωνή του σε όσους έχουν ήδη καταδικάσει τη δημιουργία της ευρωπαϊκής Super League, με τη συμμετοχή των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων ποδοσφαίρου, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τη συζήτηση γύρω από το πρότζεκτ και υποστηρίζει με αποφασιστικότητα τις θέσεις των ιταλικών και ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών αρχών να διατηρήσουν τις εγχώριες διοργανώσεις, τις αξίες της αξιοκρατίας και την κοινωνική λειτουργία του αθλητισμού».

Η Γιουβέντους, η Μίλαν και η Ίντερ είναι μεταξύ των 12 συλλόγων που αποτελούν μέλη της αμφιλεγόμενης αποσχισθείσας Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ που σκοπεύει να ανταγωνιστεί το Τσάμπιονς Λιγκ της UEFA. Ο στόχος είναι να διοργανώσουν ένα μεσοβδόμαδο τουρνουά που αποτελείται από 20 ομάδες, 15 από τις οποίες θα είναι μόνιμα ιδρυτικά μέλη. Οι άλλοι σύλλογοι που δήλωσαν ότι συμμετέχουν είναι η Άρσεναλ, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Τσέλσι, η Μπαρσελόνα, η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Τότεναμ.

Σε κοινή δήλωση, το διοικητικό όργανο του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου UEFA, η Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIGC), η Serie A και οι ποδοσφαιρικές αρχές της Αγγλίας και της Ισπανίας απείλησαν τους «αποστάτες» συλλόγους με αποκλεισμό από τις εγχώριες διοργανώσεις, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο ως «κυνικό».

«Θα εξετάσουμε όλα τα μέτρα που έχουμε στη διάθεσή μας, σε όλα τα επίπεδα, τόσο δικαστικά όσο και αθλητικά, προκειμένου να αποφευχθεί αυτό. Το ποδόσφαιρο βασίζεται σε ανοικτές διοργανώσεις και αθλητικές αξίες, δεν υπάρχει άλλος τρόπος», ανέφερε η δήλωση. «Οι εμπλεκόμενοι σύλλογοι θα απαγορεύεται να παίζουν σε διοργανώσεις τοπικού, ευρωπαϊκού ή παγκόσμιου επιπέδου και οι παίκτες τους δεν θα έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν τις εθνικές τους ομάδες».

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι παραιτήθηκε από την εκτελεστική επιτροπή της UEFA και το τιμόνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων (ECA) και έγινε αντιπρόεδρος της Super League. Ο Πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν καταφέρθηκε εναντίον του Ιταλού παράγοντα μετά από συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής τη Δευτέρα, αποκαλώντας τον ψεύτη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA