Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο καταδικασμένος σε θανατική ποινή, Ζέιν Μάικλ Φλόιντ, θα είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα θανατωθεί στη Νεβάδα εδώ και 15 χρόνια. Εκείνος, όμως, δεν θέλει απλά να υποστεί ένεση και να πεθάνει, αλλά να εκτελεστεί. Το θεωρεί πιο ανθρώπινο. Η θανατική ποινή θα ολοκληρωθεί τον προσεχή Ιούνιο. 

Οι δικηγόροι επιμένουν πως δεν είναι κόλπο για να καθυστερήσει τον θάνατό του. Κατέθεσαν έγγραφα μάλιστα που αποδεικνύουν πως «η εκτέλεση είναι λιγότερο επίπονη».

Η χρήση εκτελεστικού αποσπάσματος σε θανατικές καταδίκες είναι πλέον σπανιότατη στις ΗΠΑ. 

Ο θάνατος με εκτελεστικό απόσπασμα επιτρέπεται προς το παρόν μόνο σε τρεις Πολιτείες - Μισισίπι, Οκλαχόμα και Γιούτα- και η διαδικασία δεν έχει χρησιμοποιηθεί από το 2010. 

Ο 45χρονος Φλόιντ καταδικάστηκε επειδή πυροβόλησε και σκότωσε τέσσερις ανθρώπους, τραυματίζοντας σοβαρά έναν πέμπτο σε σούπερ μάρκετ του Λας Βέγκας το 1999. Η θανατική ποινή ήρθε την επόμενη χρονιά μετά την ομολογία ενοχής του. 

Όλα αυτά τα χρόνια έχει ασκήσει πολλές φορές έφεση, ζητώντας μεταξύ άλλων ακρόαση πέρυσι στο Ανώτατο Δικαστήριο, αλλά απορρίφθηκε. 

Πηγή: BBC 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA