Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη Σερβία ταξίδεψε και εμβολιάστηκε ο Πάνος Καμμένος, αδύνατος -όπως μας έχει συνηθίσει τον τελευταίο καιρό- και με ένα τατουάζ στο μπράτσο. 

Όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter, ο πρώην υπουργός Άμυνας, ταξίδεψε στη Σερβία, όπου εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού με το ρώσικο εμβόλιο Sputnik V. Ο Πάνος Καμμένος ανέβασε στο Twitter μία φωτογραφία από τη στιγμή του εμβολιασμού, στην οποία φοράει ένα μαύρο κοντομάνικο μπλουζάκι, παραμένει εξαιρετικά αδύνατος και έχει ένα τατουάζ με αστέρια στο αριστερό του μπράτσο.

https://twitter.com/PanosKammenos/status/1385841558172446724?ref_src=twsrc^tfw

«Ευχαριστώ τους αδελφούς Σέρβους που μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπούς μου έδωσαν την ευκαιρία να πάρω πίσω την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μου. Εδώ η ζωή γύρισε πίσω όλα ανοιχτά όλοι εμβολιασμένοι και οι νέοι τώρα και οι ξένοι και σε 10 μέρες παράγουν το Sputnik ενώ εμείς ΜΜΕ τρομοκρατίας» έγραψε ο Πάνος Καμμένος.

Γιατί υπάρχει πληθώρα εμβολίων στην Σερβία 

Πολλοί Έλληνες το τελευταίο διάστημα κατευθύνονται στη γειτονική Σερβία για να κάνουν το εμβόλιο κατά του Covid-19 και να μη χρειάζεται να περιμένουν πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για να εμβολιαστούν στην Ελλάδα.

Ο λεγόμενος «εμβολιαστικός τουρισμός» είναι ένα φαινόμενο που έχει καταγραφεί τους τελευταίους μήνες και έχει μεγάλη απήχηση μεταξύ άλλων σε χώρες όπως η Τουρκία και η Ιταλία, ενώ δημοφιλείς προορισμοί είναι η Σερβία, η Ρωσία αλλά και η Κύπρος και το Ντουμπάι. Πολλά τουριστικά πρακτορεία προσφέρουν εκδρομές εμβολιασμού, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Η Σερβία προμηθεύτηκε από νωρίς συνολικά 15 εκατ. εμβόλια ενώ ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται σε 7 εκατομμύρια. Υπάρχει λοιπόν πλεόνασμα το οποίο οι Σέρβοι αποφάσισαν να διαθέσουν τόσο σε γειτονικές χώρες όσο και σε υπηκόους τρίτων χωρών.

Η Σερβία η οποία δεν είναι στην ΕΕ και δεν δεσμεύεται από ενωσιακές συμφωνίες έχει κάνει παραγγελίες για τα εμβόλια της AstraZeneca, της Pfizer-Biontech, του ρωσικού Sputnik V, του κινέζικου Sinopharm και αναμένει να παραλάβει και εμβόλια της Moderna.

Υπενθυμίζεται, ότι τον Μάρτιο χιλιάδες υπήκοοι της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, της Βόρειας Μακεδονίας, του Μαυροβουνίου, της Αλβανίας και άλλων χωρών ταξίδεψαν στο Βελιγράδι για να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca μιας και γι’ αυτό δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους ίδιους τους Σέρβους. Σημειώνεται ότι οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων δεν έλαβαν εμβόλια από το ενιαίο σύστημα Covax του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ούτε κατάφεραν να εξασφαλίσουν μόνες του κάποια εμβόλια με αποτέλεσμα η πορεία του εμβολιασμού να έχει μείνει πίσω.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA