Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Σιγκαπούρη, η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, έθεσε την πανδημία του κορονοϊού υπό έλεγχο γρήγορα, παρότι στην αρχή είχε γεμίσει με κρούσματα.

Σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, δύο Έλληνες που ζουν στη χώρα των 5,7 εκατομμυρίων κατοίκων, μίλησαν για το πώς οι Αρχές διαχειρίστηκαν την πανδημία

«Με αυστηρή ιχνηλάτηση, με ελέγχους μετα το lockdown, οι αρχές έχουν κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά», είπε στον ΣΚΑΙ ο κ. Διονύσης Κολοκοτσάς, ο οποίος ζει στη Σιγκαπούρη.

«Η Σιγκαπούρη όταν η πανδημία ξέφυγε απο την Κίνα, ήταν η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα στην περιοχή» είπε και πρόσθεσε «όμως οι Αρχές το έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο».

«Τα καταστήματα ειναι ανοιχτά, παμε παντού με μάσκα» είπε.

«Είμαστε covid free»

«Είμαστε covid free απο τον Σεπτέμβρη» είπε ο Έλληνας Δημήτρης Μαρούλης που ζει στη Σιγκαπούρη.

«Όταν μπαίνεις στη Σιγκαπούρη απο άλλη χώρα, μένεις καραντίνα 14 μέρες αλλά όχι σε σπίτι, σε ξενοδοχείο, υπαρχει όριο στις συναθροίσεις και χρειάζεται πάντα μάσκα» σημείωσε.

Πάνω από 900.000 τεστ

Διαγνωστικά τεστ έγιναν σε σχεδόν 900.000 ανθρώπους, πάνω από το 15% του πληθυσμού της που φθάνει τα 5,7 εκατομμύρια κατοίκους, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Πρόκειται για μια από τις υψηλότερες κατά κεφαλήν αναλογίες στον κόσμο.

Η Σιγκαπούρη, έχει λάβει το προσωνύμιο «βασίλισσα της καθαριότητας και της υγιεινής» και χαρακτηρίζεται συχνά ως η καθαρότερη και ασφαλέστερη πόλη του κόσμου

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA