Μενού
  • Α-
  • Α+

Ισχυρή σεισμική δόνηση, ακολουθούμενη από αρκετούς μετασεισμούς, έπληξε σήμερα Τετάρτη το ομόσπονδο κράτος Ασάμ της Ινδίας (βορειοανατολικά), πανικοβάλλοντας πολλούς κατοίκους, που έσπευσαν να βγουν από τα σπίτια τους, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,2 βαθμών και σημειώθηκε σε πολύ μικρό εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS), ο σεισμός ήταν μεγέθους 6 βαθμών και σημειώθηκε σε βάθος σχεδόν 29 χιλιομέτρων. Σημειώθηκε στις 05:21 (ώρα Ελλάδας), κατά τη δεύτερη πηγή. Ο σεισμός σημειώθηκε σε σχετικά χαμηλό εστιακό βάθος 29 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την εκτίμηση του USGS.

Κάτοικοι της Γκουάχατι, της πρωτεύουσας του Ασάμ, ανέφεραν πως ο σεισμός, που ακολουθήθηκε από αρκετούς δυνατούς μετασεισμούς, ταρακούνησε κτίρια και προκάλεσε ρωγμές σε τοίχους. Τρομοκρατημένοι κάτοικοι έσπευσαν να βγουν από τα σπίτια τους.

Δεν έχουν ανακοινωθεί θάνατοι ως εδώ. Νωρίτερα, στέλεχος της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδίας είχε μιλήσει, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, περί αναφορών για θύματα και υλικές ζημιές που εξετάζονταν, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA