Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ακάρ: Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο

Τα «ρέστα» από τη χώρα μας ζήτησε ο Χουλούσι Ακάρ κατηγορώντας την Ελλάδα για την αύξηση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και κάνοντας λόγο για δύο κράτη στην Κύπρο

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Open, η ανταποκρίτρια του καναλιού στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, αναφέρθηκε για άλλη μία φορά στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

«Περιμένουμε να κατανοήσουμε οι Έλληνες πως δεν πρόκειται να φθάσουν πουθενά με την απειλητική ρητορική», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα υπογράμμισε ότι «με τη στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο έχει ανοίξει ο δρόμος για την αναζήτηση πολιτικής λύσης» και τόνισε πως «η Τουρκία δεν εποφθαλμιά ούτε θάλασσες ούτε εδάφη, ούτε τα διακαιώματα κανενός άλλου».

«Όλοι πρέπει να ξέρουν πολύ καλά πως δεν θα επιτρέψουμε όμως να καταπατηθεί το παραμικρό δικαίωμά μας», προσέθεσε ο Χουλουσί Ακάρ, ενώ συγκεκριμένα για την Ελλάδα είπε ότι ενώ «η Τουρκία έχει καλή θέληση, οι Έλληνες γείτονές μας μεγαλοποιούν τα γεγονότα, αυξάνουν την ένταση και μέχρι να καταλάβουν ότι αυτή η απειλητική και προκλητική γλώσσα που χρησιμοποιούν δεν θα καταλήξει πουθενά. Δυστυχώς θα υποπίπτουν σε λάθη». Τέλος για την Κύπρο επανέλαβε το γνωστό αφήγημα ότι «είναι εθνική υπόθεση για την Τουρκία και ότι δεν υπάρχει καμία άλλη λύση πέραν από τα δύο κράτη».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Χουλουσί Ακάρ #Ανατολική Μεσόγειος #Τουρκία #Ελλάδα #Κύπρος

Best of Internet