Μενού
  • Α-
  • Α+

Σάλο έχει προκαλέσει στα κατεχόμενα η είδηση ότι ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ έχει διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Avrupa» αναφέρει στο κύριο πρωτοσέλιδο της, «ο Τατάρ υπήκοος της Κυπριακής Δημοκρατίας» και συμπληρώνει ο «Ερσίν Τατάρ συμπολίτης του προέδρου Αθανασιάδη. Μάλιστα ο συντάκτης του εν λόγω άρθρου παρέπεμψε τον Ερσίν Τατάρ αν ντρέπεται να «κάψει» ή να «επιστρέψει το διαβατήριο. Όπως αναφέρει το άρθρο που έχει και τη φωτογραφία του διαβατηρίου, ο Τατάρ το είχε εξασφαλίσει από το 2000, πριν ακόμα απομακρυνθούν τα οδοφράγματα.

«Αν και γεννήθηκα πριν από το 1974, δεν το χρησιμοποίησα ποτέ... Θα το επέστρεφα αν είχα τον τρόπο. Αν ο λαός μου χρησιμοποιεί αυτό το διαβατήριο είναι από ανάγκη. Δυστυχώς είναι ένα προνόμιο του κράτους που (οι Ελληνοκύπριοι) μας υφάρπαξαν. Μήπως ψηφίζουν Αναστασιάδη (οι Τουρκοκύπριοι); Μήπως με ταυτότητα ζουν στην ελληνική πλευρά;», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης απολογούμενος σε διαδικτυακή εκπομπή τουρκοκυπριακής εφημερίδας.

Ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Ανστασιάδης δήλωσε λιτά «πόσο πρέπει να ντρέπονται μέλη των συνεργατών του, που έχουν την κυπριακή ταυτότητα ή το κυπριακό διαβατήριο». Όλα αυτ΄σα συνέβησαν λίγες ημέρες μετά τη διάσκεψη 5+1 της Γενεύης για το Κυπριακό, όπου ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων προέβαλε τη θέση της Άγκυρας για δύο κράτη στην Κύπρο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA