Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ντίλιν δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του μπροστά στην κάμερα όταν μιλά για την κόρη του που έχει να την δει από το Νοέμβριο του 2019. Η πεντάχρονη Τζοάνα μένει στην Ινδία με τους παππούδες της και μετά τους νέους περιορισμούς που έχει επιβάλλει η Αυστραλία για τα ταξίδια από και προς Ινδία, θα περιμένει μάλλον μερικές εβδομάδες ακόμη μέχρι να την ξαναδεί. 

Η Τζοάνα είναι ένα από τα τουλάχιστον 173 ασυνόδευτα παιδιά που έχουν κολλήσει στην Ινδία λόγω του κορονοϊού, προσπαθώντας να επιστρέψουν στην Αυστραλία. 

Οι γονείς της πεντάχρονης προσπάθησαν να την φέρουν μέσω κυβερνητικών πτήσεων στο Σίδνεϊ, ωστόσο τα παιδιά κάτω των 14 ετών δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν μόνα τους στα ταξίδια επαναπατρισμού.

Η αεροπορική εταιρεία Qantas, η οποία εκτελεί πτήσεις μεταξύ Ινδίας και Αυστραλίας, επίσης δεν επιτρέπει παρόμοια ταξίδια , οπότε η μόνη επιλογή του ζευγαριού είναι είτε να ενοικιάσει ιδιωτικό αεροπλάνο ή να πετάξει με την Air India, αλλά η αλήθεια είναι πως είναι πολύ μικρή για να πετάξει μόνη της. 

Ο «θάνατος» της τελευταίας ελπίδας

Οι γονείς της μπόρεσαν τελικά να της βρουν θέση από το Μπανγκαλόρ στο Σίδνεϊ, με μια ιδιωτική εταιρεία πρόθυμη να βοηθήσει τα ασυνόδευτα παιδιά.

Θα έφτασε στο Σίδνεϊ στις 6 Μαΐου, ωστόσο η πτήση ακυρώθηκε όταν η αυστραλιανή κυβέρνηση επέβαλε αμφιλεγόμενη απαγόρευση όλων των αφίξεων από την Ινδία.

«Ήταν η τελευταία ελπίδα μας, έχουμε εξαντλήσει όλες τις επιλογές», δήλωσε ο Ντίλιν στο BBC. «Κυριολεκτικά έχουμε καταρρεύσει», συμπληρώνει. 

Η Ντρίσια και ο Ντίλιν ανέφεραν την ιστορία τους σε μια επιτροπή της Γερουσίας της Αυστραλίας, η οποία ερευνά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να βοηθήσει τους Αυστραλούς να επιστρέψουν στην πατρίδα τους από την Ινδία.

https://twitter.com/tegangeorge/status/1390534040046870528?ref_src=twsrc^tfw

Η Ντρίσια είπε στην ακρόαση ότι υπήρχαν επτά ακόμη ασυνόδευτα παιδιά στην πτήση ιδιωτικής ναύλωσης. Το ζευγάρι, που έχει συνδεθεί με οικογένειες σε παρόμοιες καταστάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέει ότι πολλά από τα παιδιά είναι πολύ μικρά - μερικά ακόμη πιο μικρά από τη Τζοάνα. 

«Αυτό που έχουμε χάσει ως γονείς είναι η πρωταρχική της παιδική ηλικία… Είναι σχεδόν ενάμισι χρόνο μακριά και δεν την βλέπουμε να μεγαλώνει», πρόσθεσε, κρατώντας τα δάκρυα.

Η Ντρίσια  δυσκολεύεται συχνά να κοιμηθεί και λέει ότι κλαίει όλη τη νύχτα, καθώς της λείπει η νεαρή της κόρη. Πλέον, το μόνο που τους έχει μείνει είναι λίγη ακόμη υπομονή, με την ελπίδα να αρθούν τα μέτρα όσο το δυνατόν συμντομότερα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA