Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε όλη τη διάρκεια της θητείας του, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν είχε πλάι του μόνο τη γυναίκα του Μισέλ και τις δύο κόρες τους, Μαλία και Σάσα. Είχε και ένα ακόμα μέλος της οικογένειας, έναν πιστό φίλο και των τεσσάρων τους. Ο Μπο, ο σκύλος τους επί 13 χρόνια, μπήκε στην οικογένεια ως δώρο για τις δύο κόρες, όμως εξελίχθηκε σε ένα ισότιμο μέλος της οικογένειας για κάθε μέλος της. Και τώρα, μετά από 13 χρόνια, ο Μπο δεν είναι πια ανάμεσα τους, καθώς πέθανε από καρκίνο.

Αν δεν έχεις συζήσει με ένα ζώο, τότε πολύ δύσκολα θα μπορέσεις να καταλάβεις τον πόνο που φέρει η απώλεια του. Ίσως οι αναρτήσεις που έκαναν η Μισέλ και ο Μπαράκ Ομπάμα στο Instagram να κάνουν κάπως πιο κατανοητό το τι σημαίνει ένα κατοικίδιο για τον άνθρωπο.

Η Μισέλ Ομπάμα αναφέρθηκε σε όλες τις σημαντικές στιγμές της παρουσίας τους στο Λευκό Οίκο, όπου ο Μπο ήταν πάντοτε παρών. 

«Αυτό το απόγευμα ήταν δύσκολο για την οικογένεια μας. Είπαμε το τελευταίο αντίο στον καλύτερο μας φίλο, τον σκύλο μας τον Μπο, που πέθανε ύστερα από μάχη με τον καρκίνο. Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2008 υποσχεθήκαμε στις κόρες μας ότι μετά την εκλογή θα παίρναμε ένα κουτάβι. Τότε, ο Μπο υποτίθεται πως θα ήταν συντροφιά για εκείνες. Δεν είχαμε καταλάβει πόσα θα σήμαινε στη συνέχεια για όλους μας.

Για πάνω από μια δεκαετία ο Μπο ήταν μια διαρκής και ηρεμιστική παρουσία στη ζωή μας. Ήταν εκεί όταν τα κορίτσια γύριζαν από το σχολείο και τις χαιρετούσε με την ουρά του. Ήταν εκεί όταν εγώ και ο Μπαράκ είχαμε ανάγκη από ένα διάλειμμα και εισέβαλλε στα γραφεία μας σαν να του ανήκαν, με μια μπάλα καρφωμένη στα δόντια του. Ήταν εκεί όταν πετάξαμε με το Air Force One, όταν δεκάδες χιλιάδες εμφανίστηκαν στη Νότια Πτέρυγα για το Πασχαλιάτικο Κυνήγι Αυγών και όταν μας επισκέφτηκε ο Πάπας. Ήταν εκεί όταν η ζωή μας κατέβασε ταχύτητα και μας βοήθησε να αποχαιρετήσουμε τις κόρες μας καθώς έφευγαν για το κολέγιο και άφηναν άδεια τη φωλιά.

Τον τελευταίο χρόνο, με όλους να έχουν επιστρέψει σπίτι λόγω της πανδημίας, κανείς δεν ήταν πιο χαρούμενος από τον Μπο. Όλοι οι άνθρωποι του ήταν κάτω από την ίδια στέγη, όπως την ημέρα που τον πήραμε. Είμαι τόσο ευγνώμων που ο Μπο και τα κορίτσια πέρασαν τόσο χρόνο μαζί τώρα στο τελείωμα. Ως οικογένεια, θα μας λείψει αφάνταστα ο Μπο, αλλά θα χαιρόμαστε που έζησε μια ζωή γεμάτη αγκαλιές, παιχνίδια και ξάπλας στον καναπέ. Ξέρουμε επίσης πως δεν ήμασταν οι μόνοι που νοιαζόμασταν για τον Μπο. Σας ευχαριστούμε για την αγάπη που του δείξατε όλα αυτά τα χρόνια.

Σήμερα το βράδυ αγκαλιάστε πιο σφιχτά τα τριχωτά μέλη της οικογένειας σας και δώστε τους ένα τρίψιμο στην κοιλιά από εμάς».

https://www.instagram.com/p/COn3gFLLC5r/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μπαράκ Ομπάμα στη δική του ανάρτηση.

«Σήμερα η οικογένεια μας έχασε έναν αληθινό φίλο, έναν πιστό σύντροφο. Για πάνω από μια δεκαετία ο Μπο ήταν μια διαρκής και ευγενική παρουσία στη ζωή μας - ευγνώμων που μας είδε στις καλές μας ημέρες, στις κακές μας ημέρες και σε όλες τις ενδιάμεσες ημέρες αυτών. Άντεξε όλη τη φασαρία που έχει το να ζεις στο Λευκό Οίκο, πάντοτε με ένα δυνατό γάβγισμα, αλλά χωρίς ποτέ να δαγκώσει, αγαπούσε να πηδάει στην πισίνα το καλοκαίρι, ήταν ξετρελαμένος με τα παιδιά, ζούσε για να τρώει αποφάγια στην τραπεζαρία και είχε υπέροχα μαλλιά. Ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν και παραπάνω απ΄αυτό που περιμέναμε. Θα μας λείψει αφάνταστα».

https://www.instagram.com/p/COn35yDNhId/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Φωτογραφία: Getty Images

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA