Μενού
  • Α-
  • Α+

Νεαρή Ιταλίδα έλαβε χθες κατά λάθος έξι δόσεις του εμβολίου των Pfizer-BioNTech για τον κορονοϊό και τέθηκε υπό παρακολούθηση, χωρίς να παρουσιάζει επιπλοκές υγείας, σε νοσοκομείο της Τοσκάνης.

Μια νοσηλεύτρια έκανε λάθος και αντί να χορηγήσει μία δόση του εμβολίου χρησιμοποίησε το περιεχόμενο ολόκληρου του φιαλιδίου κατά τον εμβολιασμό της 23χρονης φοιτήτριας Ιατρικής Μάσα Καράρα, σύμφωνα με το πρακτορείο AGI. Tα συμπτώματα που παρουσίασε μετά τον εμβολιασμό της θεωρούνται φυσιολογικά: πυρετός, πόνοι στα κόκαλα και στο μπράτσο.

Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου Pfizer-BioNTech για τις περιπτώσεις υπερδοσολογίας έχουν σταματήσει στην ταυτόχρονη χορήγηση τεσσάρων δόσεων. Η περίπτωση της λήψης έξι δόσεων ταυτόχρονα δεν περιλαμβάνεται στη βιβλιογραφία. Η 23χρονη είναι καλή στην υγεία της, ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται το φαινόμενο της υπερδοσολογίας.

Τον περασμένο Δεκέμβριο στη Γερμανία, οκτώ εργαζόμενοι σε γηροκομείο στη γερμανική πόλη Στράλσουντ έλαβαν πενταπλάσια δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό. Είχαν δείξει συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη.Οι κλινικές δοκιμές της Pfizer αναφέρουν ότι ο έλεγχος έχει γίνει μέχρι και την ταυτόχρονη χορήγηση 4 δόσεων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA