Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τουρισμός: Εκτενείς αναφορές των γερμανικών ΜΜΕ για διακοπές στην Ελλάδα

Τα γερμανικά ΜΜΕ τα τελευταία 24ωρα κάνουν εκτενείς αναφορές στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντάς την ως «άγκυρα» του τουρισμού για την Ευρώπη και σημειώνουν πως το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωρά με γοργούς ρυθμούς

Τουρίστρια στην Σαντορίνη (Πηγή: Shutterstock)
Τουρίστρια στην Σαντορίνη (Πηγή: Shutterstock)

Εκτενείς είναι οι αναφορές των γερμανικών ΜΜΕ για την Ελλάδα τα τελευταία 24ώρα λόγω του ανοίγματος του τουρισμού εστιάζοντας την προσοχή τους στο ελληνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα στα νησιά. Όπως σημειώνουν οι προσπάθειες που επιδεικνύει η χώρα μας σε αυτό τον τομέα είναι αξιοπρόσεκτες και συνεχίζονται κάθε μέρα.

Το RTL σε ρεπορτάζ του για την Ελλάδα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι προοπτικές για τη χώρα μας είναι πολύ καλές και το εμβολιαστικό πρόγραμμα συνεχίζεται. Ο ειδικός του σταθμού για θέματα τουρισμού Ραλφ Μπένκε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Η Ελλάδα ήταν πέρυσι ένας από τους νικητές της σεζόν και τα πήγε πολύ καλά, παρ' όλο που ήταν χρονιά με κορονοϊό. Η τουριστική βιομηχανία βασίζεται απολύτως στην Ελλάδα και την Ισπανία. Είναι οι δύο άγκυρες του κλάδου, όπου υπάρχουν πάρα πολλά ξενοδοχεία και όπου αντιλαμβάνεται κανείς ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες».

Ακόμα σε ανταπόκριση του δικτύου RND αναφέρονται όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν για το άνοιγμα του τουρισμού στην χώρα μας και σημειώνεται πως ο εμβολιασμός των κατοίκων συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Μάλιστα τονίζεται το γεγονός ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου υπολογίζεται πως ο μισός πληθυσμός των ενηλίκων της χώρας αναμένεται να έχει εμβολιαστεί μία φορά και πάνω από το 30% δύο φορές.

Στα νησιά με test ή εμβόλιο - Όλο το σχέδιο για το Green Pass

Η επιστροφή στην κανονικότητα και η άρση των μέτρων του lockdown για τον κορονοϊό είναι πλέον γεγονός, καθώς την Παρασκευή, 14 Μαΐου, απελευθερώνονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και ανοίγει ο τουρισμός.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τετάρτη υφυπουργός ο παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, από τις 14 Μαΐου απελευθερώνονται πλήρως οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις για την ηπειρωτική χώρα, όχι όμως για τα νησιά. Όπως εξήγησε, στη νησιωτική επικράτεια, η μετάβαση θα γίνεται:

  • Είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (2η δόση του εμβολίου ή την πρώτη αν πρόκειται για το μονοδοσικό της Johnson & Johnson)
  • Είτε με τεστ PCR 72 ωρών
  • Είτε με rapid test 24ωρών
  • Είτε με self test επίσης 24 ωρών
  • Είτε με βεβαίωση νόσησης δύο μήνες μετά την ίαση
Image

Green Pass για τους τουρίστες

Όπως είπε o κ. Σκέρτσος, προβλέπεται η ενσωμάτωση του Green Pass εντός του PLF, η συμπλήρωση φόρμας PLF 24 ώρες προ της άφιξης και συλλογή δεδομένων ταξιδιωτών, η δυνατότητα του χρήστη να ανεβάσει στο PLF το Green Pass πιστοποιητικό και η αξιοποίηση QR codes και mobile apps για την ορθότερη και ταχύτερη καταγραφή.

Όσον αφορά το σύστημα δειγματοληψίας, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε πως θα γίνεται στοχευμένος δειγματοληπτικός έλεγχος στις εισερχόμενες ροές λόγω πεπερασμένης δυναμικότητας τεστ, θα αξιοποιούνται τα δεδομένα των Green Pass/ PLF από αλγόριθμο μηχανικής εκμάθησης, θα γίνεται η βέλτιστη κατανομή διαθέσιμων τεστ βάσει ρίσκου: χώρα και περιοχή προέλευσης, φύλο, ηλικία, επιδημιολογικό προφίλ, ενώ θα ανατροφοδοτείται διαρκώς ο αλγόριθμος για τη διαρκή προσαρμογή στα νέα δεδομένα και για ακριβέστερες προβλέψεις.

Υποχρεωτικός θα είναι ο έλεγχος και από αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες. Ειδικότερα:

  • Υπόχρεοι είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες 5 ετών και άνω
  • Δήλωση του self-test στην πλατφόρμα selftesting.gov.gr
  • Το PLF θα εξακολουθήσει να υφίσταται για τους εισερχόμενους στη χώρα τουρίστες

Παράλληλα, απευθύνεται ισχυρή σύσταση για διενέργεια διαγνωστικού test στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις με αυτοκίνητο.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#τουρισμός #Ελλάδα #εμβολιασμός #Νησιά