Μενού
  • Α-
  • Α+

Από τη Δευτέρα οι κάτοικοι στη Βρετανία μπορούν να κάνουν και πάλι ταξίδια εκτός χώρας με σκοπό τις διακοπές, ωστόσο δεν είναι όπως τα σχεδίαζαν. Η βρετανική κυβέρνηση έχει αφήσει εκτός «πράσινης λίστας» δημοφιλής προορισμούς κυρίως στη Νότια Ευρώπη, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία και έχει δημιουργήσει προβληματισμό στους Βρετανούς που βλέπουν τα σχέδιά τους για διακοπές να ανατρέπονται.

Διαβάστε ακόμη: Η ινδική μετάλλαξη «απειλεί» με παράταση του lockdown στη Βρετανία και μετά τον Ιούνιο

Η Sun χρησιμοποιεί τον όρο «χάος» ώστε να καταδείξει το πρόβλημα των Βρετανών που πρέπει να αναπροσαρμόσουν τα σχέδιά τους για να δουν... ήλιο. Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για διακοπές, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Γαλλία είναι απαγορευμένοι από τη βρετανική κυβέρνηση ενώ μόλις 12 χώρες έχουν καταφέρει να βρεθούν στην «πράσινη λίστα» των Βρετανών.

Ο Υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Ματ Χάνκοκ απάντησε «σίγουρα όχι» για πιθανά ταξίδια σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, άποψη που επανέλαβε και ο Σερ Τζον Μπελ, ομότιμος καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, και μέλος της ειδικής ομάδας της κυβέρνησης για τα εμβόλια. Και εκεί είναι το μεγάλο ζητούμενο. Οι εμβολιασμοί. Οι Βρετανοί ειδικοί θεωρούν πως οι συγκεκριμένες χώρες δεν έχουν εμβολιαστεί σε μεγάλο βαθμό και αυτομάτως είναι ευάλωτες στην ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού.

Στην πράσινη λίστα της Βρετανίας βρίσκονται προς το παρόν χώρες η Πορτογαλία μαζί με τη Μαδέρια και τις Αζόρες, το Γιβραλτάρ, τοι Ισραήλ, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ισλανδία, η Σιγκαπούρη, τα νησιά Φερόε και τον Μπρουνέι. Ωστόσο αυξάνονται οι πιέσεις ειδικά από περιοχές όπως τα Κανάρια Νησιά και οι Βαλεαρίδες Νήσοι. Ουσιαστικά ζητούν από τη Βρετανία να τους αντιμετωπίζει διαφορετικά σε σχέση με την ηπειρωτική Ισπανία που είναι σε αποκλεισμό. Άλλωστε περιοχές όπως η Ίμπιζα και η Μαγιόρκα είναι από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA