Μενού
  • Α-
  • Α+

Λίγες εβδομάδες μετά από το πολύκροτο διαζύγιο του Bill Gates και της συζύγου του Melinda, νέες αποκαλύψεις έρχονται στη δημοσιότητα αναφορικά με το παρελθόν του ιδρυτή της Microsoft και τις εξωσυζυγικές του σχέσεις. Μία από αυτές συνδέει την αποχώρησή του από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft το 2020 με σχέση που είχε αναπτύξει με εργαζόμενη στην εταιρία η οποία και αποκαλύφθηκε. 

Διαβάστε ακόμη: Bill Gates - Πώς θα μοιραστεί η περιουσία των 146 δισ. δολαρίων μετά το διαζύγιο «βόμβα»

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Microsoft αποφάσισαν πως ο Bill Gates πρέπει να παραιτηθεί από το ΔΣ της εταιρίας καθώς μία έρευνα αποκάλυψε «ακατάλληλη» σχέση με γυναίκα υπάλληλο.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ανέθεσαν σε δικηγορική εταιρία την έρευνα της υπόθεση στα τέλη του 2019, έπειτα από μία επιστολή εργαζόμενης που ισχυρίστηκε πως είχε σεξουαλική σχέση με τον Bill Gates.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, μέλη του διοικητικού συμβουλίου αποφάσισαν ότι δεν ήταν πλέον ορθό για τον Γκέιτς να βρίσκεται ως διευθυντής στην εταιρεία λογισμικού που ξεκίνησε και ηγήθηκε για δεκαετίες. Ο Bill Gates παραιτήθηκε προτού ολοκληρωθεί η έρευνα και πριν η επιτροπή λάβει επίσημη απόφαση για το θέμα, ανέφερε χαρακτηριστικά πηγή της εφημερίδας.

Ο Bill Gates αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο, λίγες μόλις εβδομάδες μετά από την επανεκλογή του, τονίζοντας τότε πως θέλει να αφιερωθεί στο φιλανθρωπικό έργο του ιδρύματος Bill & Melinda Gates.

Εκπρόσωπος του Gates ανέφερε πως «υπήρχε μια υπόθεση πριν από σχεδόν 20 χρόνια που έληξε φιλικά». Και προσέθεσε «η απόφασή του για αποχώρηση από το διοικητικό συμβούλιο δεν σχετίζεται καθόλου με αυτό το θέμα. Στην πραγματικότητα, είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του να ξοδέψει περισσότερο χρόνο στη φιλανθρωπία του».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA