Μενού
  • Α-
  • Α+

«Απειλή» για τα ταξίδια των Βρετανών στο εξωτερικό αποτελούν τα αυξημένα κρούσματα των μεταλλάξεων του κορονοϊού στη χώρα.

Διαβάστε ακόμη: Εμβόλιο: «Ελαφρώς» λιγότερο αποτελεσματικό το σκεύασμα της Pfizer στην ινδική μετάλλαξη

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Κριστίνα Πέιτζελ, νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού εμφανίζονται από παντού στη Βρετανία, με πιο πρόσφατη την ταϊλανδέζικη, που εντοπίστηκε σε ταξιδιώτες από την Αίγυπτο που επισκέφθηκαν την Αγγλία.

Η Πέιτζελ, μαθηματικός που ειδικεύεται στα δεδομένα υγείας στο University College του Λονδίνου επισήμανε ότι «κανένα από αυτά τα κρούσματα δεν περιλαμβάνεται στην κόκκινη λίστα και αυτή την ώρα έχουν επιβεβαιωθεί 100 κρούσματα».

«Νέες μεταλλάξεις εμφανίζονται από το πουθενά και πρέπει να προστατεύσουμε το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα. Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι αυτή η μετάλλαξη θα είναι η τελευταία που θα κυριαρχήσει στη Βρετανία» είπε η Πέιτζελ στο ραδιόφωνο του BBC.

Όσοι ταξιδεύουν από την Ταΐλάνδη και την Αίγυπτο στη Βρετανία δεν υποχρεούνται να μπουν σε καραντίνα σε ειδικό ξενοδοχείο, αρκεί να απομονωθούν στο σπίτι τους για δέκα ημέρες.

Η Κριστίνα Πέιτζελ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Sun, ζητά να καθυστερήσει η απελευθέρωση των ταξιδιών μετά την 21η Ιουνίου, όπως έχει προγραμματιστεί, για λίγους ακόμα μήνες. Όπως εξηγεί, σε αυτό το διάστημα, πολλοί άνθρωποι θα έχουν εμβολιαστεί με τη δεύτερη δόση και έτσι η χώρα θα είναι σε «πολύ, πολύ καλύτερη θέση» απέναντι στις νέες μεταλλάξεις.

Οποιαδήποτε νέα μετάλλαξη του κορονοϊού που αποδυναμώνει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων αλλάζει το ποσοστό του πληθυσμού που είναι προστατευμένο. 

Η ινδική μετάλλαξη, η οποία σαρώνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, απειλεί ήδη την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA