Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μεγάλη Βρετανία: 43 θάνατοι με τη μετάλλαξη Δέλτα

Αρκετοί από τους ανθρώπους που πέθαναν είχαν κάνει και το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

(πηγή Associated Press)
(πηγή Associated Press)

Στην επιβεβαίωση 42 θανάτων με τη μετάλλαξη Δέλτα, γνωστή και ως ινδική μετάλλαξη προχώρησε η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας. Οι 23 από τους ασθενείς που πέθαναν είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Από τις 7 Ιουνίου, καταγράφηκαν 42 θάνατοι στη Μεγάλη Βρετανία ατόμων με την μετάλλαξη. Πέθαναν μέσα σε 28 ημέρες από ένα θετικό τεστ, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας. Από αυτόν τον αριθμό, 23 δεν είχαν κάνει το εμβόλιο, επτά βρίσκονταν περίπου 21 ημέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου και 12 ήταν πάνω από 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.

Ο Guardian, πάντως, δεν αναφέρει στοιχεία για τις ηλικίες των ανθρώπων που πέθαναν και για τα εμβόλια που έκαναν. Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του νέου κορονοϊού, το οποίο κυριαρχεί στη Μεγάλη Βρετανία, είναι κατά 60% πιο μεταδοτικό από αυτό που κυριαρχούσε προηγουμένως στο Ηνωμένο Βασίλειο, δείχνει μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στις 11 Ιουνίου, τρεις ημέρες πριν από την ανακοίνωση της απόφασης της κυβέρνησης για την άρση των τελευταίων περιορισμών.

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, πρόσφατα είχε δηλώσει ότι το παραλλαγμένο στέλεχος που ταυτοποιήθηκε πρώτα στην Ινδία, είναι κατά 40% πιο μεταδοτικό. Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή των βρετανικών υγειονομικών αρχών (Public Health England), 42.323 κρούσματα (έναντι 29.892 πριν από μια εβδομάδα) αυτού του στελέχους έχουν εντοπιστεί στη Βρετανία, όπου το Δέλτα αντιπροσωπεύει ποσοστό μεγαλύτερο από το 90% των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται.

Η υγειονομική αρχή της Βρετανίας έκρινε ωστόσο ενθαρρυντικό το ότι παρατηρεί πως η αύξηση αυτή δεν συνοδεύεται από μια αύξηση των νοσηλειών στα ίδια ποσοστά. Περίπου χίλιοι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό βρίσκονται σήμερα στα βρετανικά νοσοκομεία.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού συνεχίζει να μετριάζει τον αντίκτυπο αυτού του παραλλαγμένου στελέχους στους πληθυσμούς στους οποίους ο αριθμός των ανθρώπων που έχει λάβει δύο δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού είναι αυξημένος, όπως υπογράμμισε η Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#θάνατοι #Μεγάλη Βρετανία #Κορονοϊός #μετάλλαξη