ΔΙΕΘΝΗ
17/06/2021 02:30

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ιαπωνία εξετάζει την επιβολή ενός μέγιστου αριθμού 10.000 ντόπιων θεατών

Οι θεατές από το εξωτερικό ήδη απαγορεύονται από τους Ολυμπιακούς που ξεκινούν στις 23 Ιουλίου. Iάπωνας υπουργός υπεύθυνος για τα μέτρα λόγω της πανδημίας έχει προτείνει ως ανώτατο όριο τους 10.000 θεατές.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ιαπωνία εξετάζει την επιβολή ενός μέγιστου αριθμού 10.000 ντόπιων θεατών
Μέλη της αυστραλιανής Εθνικής Ομάδας Σόφτμπολ καταφθάνουν στο Τοκυο στις αρχές Ιουνίου. Ήταν η πρώτη επίσημη άφιξη εθνικής ομάδας για τους φετινούς Ολυμπιακούς (Πηγή: Associated Press)
Ανάγνωση:

Η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έχει ξεκινήσει, όμως στην Ιαπωνία ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πώς και ποιοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα αγωνίσματα. Ρεπορτάζ μέσων ενημέρωσης αναφέρουν πάντως ότι εξετάζεται να επιτραπεί ένας μέγιστος αριθμός 10.000 θεατών στους χώρους διεξαγωγής των αγωνισμάτων.

Διαβάστε επίσης: Προβληματισμός στην Ιαπωνία - Σχεδόν 10.000 εθελοντές παραιτήθηκαν λόγω κορονοϊού

Η τελική απόφαση θα ληφθεί λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα και την παρουσία των παραλλαγών του νέου κορονοϊού, όπως είπε στους δημοσιογράφους ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Κατσουνόμπου Κάτο ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, μετέδωσε ότι η Ιαπωνία σχεδιάζει να προχωρήσει με το προαναφερθέν σχέδιο, δηλαδή με έως και 10.000 θεατές ή το 50% της δυναμικότητας ενός χώρου--όποιο από τα δύο είναι μικρότερα -σε αθλητικές εκδηλώσεις στη διάρκεια των Αγώνων. Το τηλεοπτικό δίκτυο Asahi TV μετέδωσε ότι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα εξετάζουν διάφορες επιλογές μεταξύ των οποίων και η θέσπιση ανώτατου ορίου ντόπιων θεατών- 5.000 ή 10.000.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Jiji Press, ο Iάπωνας υπουργός υπεύθυνος για τα μέτρα λόγω της πανδημίας έχει προτείνει ως ανώτατο όριο τους 10.000 θεατές ενόψει της οριστικής απόφασης που αφορά τους ντόπιους θεατές και που είναι προγραμματισμένο να ληφθεί αυτό τον μήνα.

Οι μεγάλοι χώροι εκδηλώσεων στην πρωτεύουσα Τόκιο επιτρέπεται σήμερα να φιλοξενούν μέχρι 5.000 άτομα ή το 50% της δυναμικότητάς τους στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, τα οποία ισχύουν μέχρι τις 20 Ιουνίου.

Οι θεατές από το εξωτερικό ήδη απαγορεύονται από τους Ολυμπιακούς που ξεκινούν στις 23 Ιουλίου. Μέχρι στιγμής η Ιαπωνία δεν έχει αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα με την πανδημία με περίπου 14.000 θανάτους από την covid παρότι απέφυγε τα σκληρά lockdown.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΟΚΙΟ ΘΕΑΤΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ