Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έχει ξεκινήσει, όμως στην Ιαπωνία ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πώς και ποιοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα αγωνίσματα. Ρεπορτάζ μέσων ενημέρωσης αναφέρουν πάντως ότι εξετάζεται να επιτραπεί ένας μέγιστος αριθμός 10.000 θεατών στους χώρους διεξαγωγής των αγωνισμάτων.

Διαβάστε επίσης: Προβληματισμός στην Ιαπωνία - Σχεδόν 10.000 εθελοντές παραιτήθηκαν λόγω κορονοϊού

Η τελική απόφαση θα ληφθεί λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα και την παρουσία των παραλλαγών του νέου κορονοϊού, όπως είπε στους δημοσιογράφους ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Κατσουνόμπου Κάτο ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, μετέδωσε ότι η Ιαπωνία σχεδιάζει να προχωρήσει με το προαναφερθέν σχέδιο, δηλαδή με έως και 10.000 θεατές ή το 50% της δυναμικότητας ενός χώρου--όποιο από τα δύο είναι μικρότερα -σε αθλητικές εκδηλώσεις στη διάρκεια των Αγώνων. Το τηλεοπτικό δίκτυο Asahi TV μετέδωσε ότι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα εξετάζουν διάφορες επιλογές μεταξύ των οποίων και η θέσπιση ανώτατου ορίου ντόπιων θεατών- 5.000 ή 10.000.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Jiji Press, ο Iάπωνας υπουργός υπεύθυνος για τα μέτρα λόγω της πανδημίας έχει προτείνει ως ανώτατο όριο τους 10.000 θεατές ενόψει της οριστικής απόφασης που αφορά τους ντόπιους θεατές και που είναι προγραμματισμένο να ληφθεί αυτό τον μήνα.

Οι μεγάλοι χώροι εκδηλώσεων στην πρωτεύουσα Τόκιο επιτρέπεται σήμερα να φιλοξενούν μέχρι 5.000 άτομα ή το 50% της δυναμικότητάς τους στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, τα οποία ισχύουν μέχρι τις 20 Ιουνίου.

Οι θεατές από το εξωτερικό ήδη απαγορεύονται από τους Ολυμπιακούς που ξεκινούν στις 23 Ιουλίου. Μέχρι στιγμής η Ιαπωνία δεν έχει αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα με την πανδημία με περίπου 14.000 θανάτους από την covid παρότι απέφυγε τα σκληρά lockdown.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA