ΔΙΕΘΝΗ
21/06/2021 08:19

Κοινωνικό πείραμα στην Γερμανία: Επίδομα 1.200 ευρώ για 122 τυχερούς χωρίς όρους

Τα χρήματα προέρχονται από 150.000 ιδιώτες δωρητές και δεν φορολογούνται. 122 οι τυχεροί για τρία χρόνια!

Κοινωνικό πείραμα στην Γερμανία: Επίδομα 1.200 ευρώ για 122 τυχερούς χωρίς όρους
Κοινωνικό πείραμα στην Γερμανία: Επίδομα 1.200 ευρώ για 122 τυχερούς χωρίς όρους
Ανάγνωση:

Πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι υπέβαλαν αίτηση και τελικά 122 επελέγησαν για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, που στόχο έχει τη διερεύνηση της επίδρασης ενός άνευ όρων βασικού εισοδήματος - επιδόματος στα άτομα που το λαμβάνουν στη Γερμανία. Σύμφωνα με τη Deutsche Welle από την 1η Ιουνίου οι συμμετέχοντες μπορούν να λαμβάνουν 1200 ευρώ κάθε μήνα για τρία χρόνια.

Οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να αποδείξουν τίποτα για την προσωπική και οικονομική τους κατάσταση και επιτρέπεται να εργάζονται όσο θέλουν κατά τη διάρκεια του πειράματος. Μοναδική τους υποχρέωση είναι «να συμπληρώσουν ονλάιν επτά ερωτηματολόγια κατά τη διάρκεια των τριών ετών της έρευνας» όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος. Τα χρήματα προέρχονται από 150.000 ιδιώτες δωρητές και δεν φορολογούνται.

Η όλη ιδέα ξεκίνησε από το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Το βασικό εισόδημά μου» με έδρα στο Βερολίνο. Τα μέλη του είναι πεπεισμένα ότι ένα τέτοιο βασικό εισόδημα σε όλους τους πολίτες θα μπορούσε να λύσει πολλά από τα προβλήματα της σύγχρονης ζωής. Ο Γιούργκεν Σουπ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ίσως θα είχα περισσότερο θάρρος να πάρω κάποιες αποφάσεις, να γίνω ελεύθερος επαγγελματίας, να αλλάξω επάγγελμα ή να αποκτήσω νέες δεξιότητες.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ