Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός: Η μετάλλαξη Δέλτα η μεγαλύτερη απειλή, λέει ο Άντονι Φάουτσι

Η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, θέτει την μεγαλύτερη απειλή, δήλωσε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δρ Άντονι Φάουτσι

(πηγή: pixabay)
(πηγή: pixabay)

Η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, θέτει την μεγαλύτερη απειλή στην προσπάθεια των ΗΠΑ να εξαλείψουν την λοίμωξη COVID-19, δήλωσε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δρ Άντονι Φάουτσι.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός - Ανησυχία από ΠΟΥ: Παγκοσμίως κυρίαρχη η παραλλαγή Δέλτα

«Η μεταδοτικότητα είναι αδιαμφισβήτητα μεγαλύτερη» στην παραλλαγή Δέλτα από το αρχικό στέλεχος, δήλωσε ο δρ Φάουτσι προσθέτοντας ότι «αυτή συνδέεται με αυξημένη σοβαρότητα της νόσου», σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο δρ. Φάουτσι τόνισε ότι τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου Pfizer/BioNTech, είναι αποτελεσματικά έναντι της νέας παραλλαγής του κορονοϊού. «Έχουμε τα εργαλεία, οπότε ας τα χρησιμοποιήσουμε και να κατατροπώσουμε το ξέσπασμα», ανέφερε.

Η μετάλλαξη Δέλτα εξελίσσεται σε παγκοσμίως κυρίαρχη παραλλαγή του ιού, δήλωσε την Παρασκευή η Σουμία Σουαμινάθαν, επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η μετάλλαξη Δέλτα συνέβαλε σε ένα σοβαρό ξέσπασμα της COVID-19 στην Ινδία τον Απρίλιο και τον Μάιο κατακλύζοντας τις υπηρεσίες υγείας στη χώρα και προκαλώντας τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#μετάλλαξη #Κορονοϊός #Ινδία #Άντονι Φάουτσι #ΗΠΑ #μετάλλαξη Δέλτα

Best of Internet