Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοκ στην Τουρκία έχει προκαλέσει η τραγική δολοφονία της 24χρονης Ντενίζ Ποϊράζ από τα πυρά ενός Τούρκου ακροδεξιού ο οποίος εισέβαλε στα γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος HDP.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Επανεμφάνιση του αρχιμαφιόζου Πεκέρ - «Υπάρχει μεγάλο ρίσκο να με δολοφονήσουν»

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ πριν από 10 μέρες, η 24χρονη Ντενίζ Ποϊράζ δολοφονήθηκε στα γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος HDP. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας Τούρκος ακροδεξιός εισέβαλε μέσα στα γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος HDP και άνοιξε πυρ. Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε την επίθεση, αλλά δυστυχώς όμως ο κυβερνητικός εταίρος Μπαχτσελί στοχοποίησε το θύμα κατηγορώντας το για σχέσεις με το PKK.

Το παραλήρημα Μαχτσελί 

Συγκεκριμένα ο Μαχτσελί είπε χαρακτηριστικά «Θα σας πω εγώ ποια ήταν η Ντενίζ Ποϊράζ ήταν συνεργάτιδα της οργάνωσης των οπαδών του PKK που στέλνουν μαχητές στα βουνά. Όσοι βοηθούν τους τρομοκράτες είναι τρομοκράτες!». Η συγκεκριμένη δήλωση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στον κουρδικό πληθυσμό όπου κατηγόρησαν τον Μπαχτσελί για στοχοποίηση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA