Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κίνηση της Γκουέν Μπέρι να γυρίσει την πλάτη κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, στην Αστερόεσσα έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στην Αμερική. Η 31χρονη σφυροβόλος, κατέλαβε την τρίτη θέση, στα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων, παίρνοντας το εισιτήριο για το Τόκιο, ωστόσο η κίνησή της σχολιάστηκε έντονα αν και ίδια έχει διαφορετική άποψη.

Η σφυροβόλος υποστηρίζει ότι οι φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του κόσμου δεν είναι ακριβώς έτσι. «Μου την έστησαν», λέει, για το γεγονός ότι έχει στραμμένη την πλάτη στην αμερικανική σημαία κατά την απονομή των μεταλλίων το Σαββατόβραδο.

https://twitter.com/TheDemCoalition/status/1409338544074670081?ref_src=twsrc^tfw

Η 31χρονη έχει μακρά ιστορία στον ακτιβισμό. Όταν είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στους Παναμερικούς Αγώνες το 2019, είχε υψώσει την γροθιά της κατά την ολοκλήρωση της ανάκρουσης της «Αστερόεσσας», μια «διαμαρτυρία» - όπως εξήγησε αργότερα - για την αδικία στις ΗΠΑ και την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ.

Η τρίτη θέση της Μπέρι στους προκριματικούς αγώνες της εγγυάται μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έχει υποσχεθεί να χρησιμοποιήσει αυτήν την ευκαιρία για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα ζητήματα κοινωνικής αδικίας στις ΗΠΑ. «Ο στόχος μου και η αποστολή μου είναι μεγαλύτερη από τον αθλητισμό. Είμαι εδώ για να εκπροσωπήσω αυτούς που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του συστημικού ρατσισμού. Αυτό είναι το σημαντικό για εμένα» έχει δηλώσει η αθλήτρια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA