Μενού
  • Α-
  • Α+

Lesbian Avengers ιδρύθηκαν το 1992, από έξι γυναίκες γεμάτες οργή. Εκείνη τη χρονιά, ο George H.W. Bush εργαζόταν πυρετωδώς για την προεκλογική του εκστρατεία, προωθώντας την επιτυχία του στην εξωτερική του πολιτική – μεταξύ άλλων, την έκβαση του Πολέμου του Κόλπου, στον οποίο «χάθηκαν» 148 Αμερικανοί. Η επιδημία του AIDS είχε ήδη αφαιρέσει 140 χιλιάδες ζωές στις ΗΠΑ και η κυβέρνηση αδιαφορούσε για τον ιό που μάστιζε κυρίως τους ομοφυλόφιλους άνδρες.  

Διαβάστε ακόμα: H Lego κυκλοφόρησε τη πρώτη LGBTQIA+ σειρά της

Αγανακτισμένη με την κατάσταση, η σεναριογράφος Ana Maria Simo κάλεσε σε δείπνο τις Ms. Schulman, Maxine Wolfe, Anne-Christine d’Adesky, Marie Honan και Anne Maguire. Πίνοντας κρασί, έβαλαν κάτω καθεμία το όραμά της κι ίδρυαν την ομάδα που θα πάλευε για την ενδυνάμωση της λεσβιακής κοινότητας, για την οποία όλοι αδιαφορούσαν επιδεικτικά. Ονομάστηκαν Avengers εξαιτίας της πρωταγωνίστριας της ομώνυμης ταινίας, Diana Rigg, την οποία η Schulman χαρακτήρισε «lesbian icon». 

Διαβάστε τη συνέχεια στο jenny.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA