Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας Αμερικανός αστυνομικός έβαλε τραγούδι της Τέιλορ Σουίφτ να παίζει στο τηλέφωνό του, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τους ακτιβιστές που τον βιντεοσκοπούσαν για να ανεβάσουν το συγκεκριμένο βίντεο στο YouTube

Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ – Σώμα Προσκόπων: Αποζημιώσεις 850 εκατομμυρίων δολαρίων σε χιλιάδες θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

Στις 29 Ιουνίου, διαδηλωτές του κινήματος Black Lives Matter συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο του Όκλαντ της Καλιφόρνια, πριν από μια προδικαστική ακρόαση για τον Jason Fletcher, πρώην αστυνομικό που κατηγορείται για τη δολοφονία του Steven Taylor, ενός μαύρου, μέσα σε ένα κατάστημα Walmart το 2020. 

Σύμφωνα με το βίντεο, ο αστυνομικός πήγε να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές, αρπάζοντας το μπάνερ μιας ακτιβιστικής ομάδας. Εκείνοι άρχισαν να τον βιντεοσκοπούν και ο αστυνομικός έβγαλε το κινητό του και έβαλε δυνατά τραγούδι της Τέιλορ Σουίφτ. Η πλατφόρμα συχνά αφαιρεί βίντεο που παραβιάζουν τους κανόνες για τα πνευματικά δικαιώματα σε ό,τι αφορά στη μουσική. 

Κάποια στιγμή ακτιβιστές ρώτησαν τον αστυνομικό που είχε την έμπνευση με την Τέιλορ Σουίφτ αν αυτή η κίνηση προβλέπεται από τους κανονισμούς. «Απλά ακούω μουσική», απάντησε αρχικά, αλλά όταν ρωτήθηκε ξανά αν προβλέπεται από τη διαδικασία, είπε «Δεν περιγράφεται συγκεκριμένα». Λίγο αργότερα επιβεβαίωσε στους ακτιβιστές ότι έβαλε το τραγούδι προκειμένου να μην μπορούν να ανεβάσουν το βίντεο στο YouTube. 

Το γραφείο του σερίφη της περιοχής ανέφερε στο BBC ότι το θέμα παραπέμφθηκε στο γραφείο εσωτερικών υποθέσεων. «Αυτή δεν είναι εγκεκριμένη συμπεριφορά. Δεν θα ξανασυμβεί», σημείωσαν ακόμη από το γραφείο του σερίφη. 

«Είχαμε ακούσει για αυτό το φαινόμενο, αλλά τώρα το έχουμε σε βίντεο», επεσήμανε η APTP στο YouTube,  μιας συμμαχίας που επιδιώκει να «εξαλείψει την αστυνομική τρομοκρατία στις κοινότητες», ενώ η οργάνωση κάλεσε όσους το βλέπουν να κάνουν δωρεά για τη στήριξη των τριών παιδιών του Στίβεν Τέιλορ, του 33χρονου που δολοφονήθηκε και ήταν ο λόγος που βρέθηκαν αρχικά έξω από το δικαστήριο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA