Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός - Τζο Μπάιντεν: Σας παρακαλώ εμβολιαστείτε

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν προέτρεψε τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, με τους ανεμβολίαστους να θεωρείται ότι ευθύνονται για την αύξηση των κρουσμάτων

Ο Τζο Μπάιντεν (πηγή: Associated Press)
Ο Τζο Μπάιντεν (πηγή: Associated Press)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν προέτρεψε τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, με τους ανεμβολίαστους να θεωρείται ότι ευθύνονται για την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται στη χώρα. «Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ εμβολιαστείτε. Εμβολιαστείτε τώρα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Οι μολύνσεις στις ΗΠΑ βρίσκονται σε αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες και αξιωματούχοι επισημαίνουν πως η άνοδος αυτή καταγράφεται σχεδόν αποκλειστικά μεταξύ πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, καθώς η άκρως μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα εξελίσσεται στο κυρίαρχο στέλεχος στη χώρα. Σχεδόν όλοι οι θάνατοι και οι νοσηλείες σε εθνικό επίπεδο αφορούν ανεμβολίαστους, λένε αξιωματούχοι.

Σε μια ομιλία σχετικά με την αμερικανική οικονομία, ο Μπάιντεν είπε πως η ανάκαμψη εξαρτάται από το γεγονός ότι η πανδημία πρέπει να τεθεί υπό έλεγχο. Ανέφερε, επίσης, πως τέσσερις πολιτείες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών αντιστοιχούσαν στο 40% όλων των κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#εμβολιασμός #Κορονοϊός #ΗΠΑ #Τζο Μπάιντεν #Κρούσματα